tiistai 10. helmikuuta 2015

Hamrell: "Hirviö" (1998)

Tukholman poliisi saa tiedon pommiuhkasta, mikä saa poliisin erikoisyksikön liikkeelle. Pomminpurkajat tuhoavat laukun ja vaikuttaa siltä, että kyseessä on ollut väärä hälytys. Laukun sisältä löytyy kuitenkin vastasyntynyt lapsi. Pian lehdet saavat meilejä siitä, miten poliisit salailevat totuutta. Voiko poliisi voittaa tätä "Hirviöksi" nimettyä henkilöä. (IMDb)

"Hirviö" (1998) on elokuva ruotsalaisesta poliisietsivästä Martin Beckistä. Tämän 7. 'Beck'-elokuvan on ohjannut Harald Hamrell. (Wikipedia)

      *     *     *

TÄNÄÄN NELOSELTA KLO 22:00

      *     *     *

Vauhdikas paljon käänteitä sisältävä Beck-elokuva, mutta hirviötä elokuvassa ei sen otsikosta huolimatta ole.

Gert Ahlgren (Magnus Roosmann) joka paljastuu leffan pahikseksi on vain sekoboltsi, joka kosti sen mitä hänelle oli tapahtunut. Mistä hän syytti poliisia - tarkalleen ottaen tiettyä Sture Anderssonia (Björn Gedda), joka oli hänen isäpuolensa.

Gert syytti Anderssonia niin perheensä hajoamisesta lapsena kuin isänsä itsemurhasta, mitä äidin suhtautuminen tilanteeseen vain vahvisti. Tasapainoton nuori mies joutui / pääsi  mielisairaalaan. Vuosien jälkeen hän saa sattumalta tilaisuuden kostaa Anderssonille ja hän käyttää tilannetta hyväkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti