perjantai 27. helmikuuta 2015

Härkönen: "Ihana nähä! ja muita kirjoituksia" (2015)

Jäljittelemätöntä Anna-Leenaa, huumorin ja terävien sanojen voimaa. Taistelu latteutta ja laumasieluisuutta vastaan jatkuu.

Mitä kaunistelluilla totuuksilla tarkoitetaan? Miksi suomalaisia aina haukutaan? Syyllistäjät, tylyt asiakaspalvelijat ja Suurten Äitien Kerho saavat kyytiä Anna-Leena Härkösen uudessa kirjoituskokoelmassa. Entä miten rentoutua tai järjestää hyvät bileet? Ihana nähä! sisältää myös pornon puolustuspuheen sekä uskollisen ystävyyden määritelmän. Ja tiedoksi kaikille: Nainen ei ole koskaan sopiva. (Takakansi)

      *      *     *

Anna-Leena Härkösen anekdootit omasta ja ystäviensä elämästä, vai fiktiotako tämä on, on aina viihdyttävää luettavaa. Hänen naiivi suoruuteensa on koskettavaa ja samalla pinnallista. Erikoinen yhdistelmä.

Kirjassa tai ehkä ennemmin kirjasessa on n. 30 lyhyehköä kertomusta eletystä elämässä. Monet tarinat tapahtuvat vapaa-aikana Turusta Bangkokiin. Kotona Tampereellakin. Miehen sukulaisten mökillä Itä-Suomessa. Naisena Härkönen kirjoittaa naisen elämästä, elämän lyhyydessä ja outoudesta.

JATKUU...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti