tiistai 3. helmikuuta 2015

Pertti Kurikan Nimipäivät: "Kuus kuppia kahvia ja yks kokis" (2012)

"Kuus kuppia kahvia ja yks kokis" (2012) on punk-yhtye Pertti Kurikan Nimipäivien ensimmäinen studioalbumi, joka julkaistiin levymerkillä 'Airiston punk' -levyt.

Kappaleiden aiheet koostuvat poliitikkojen mädännäisyyyden kritisoimisesta, omakohtaisista asioista ja erilaisten paskamaisuuksien purkamisesta. (Wikipedia)

     *    *     *

Uuden Musiikin kilpailun esikatselussa tuomarit rankkeerasvat 'Aina mun pitää' -biisin kakkoseksi Shavan 'Ostarilla' jälkeen.

Toni Wirtanen kommentoi näin: "Sanotaanko näin, että musiikin tekemisen lähtökohdat oli hyvin hallussa pojilla. Väitän, että harva asia pääsee ainakaan vilpittömämmälle tekemisen tasolle kuin nuo jullit. Ei kaipaa perusteluita. Minusta tämä on hyvä kappale ja minä aivan riemulla tulen katsomaan, kun he Wienissä vetävät”.

Toinen tuomari Iisa: “Tuo aitous on vaan niin tyhjentävää, että se kyllä koskettaa. Olisin tosi ylpeä, jos Suomi lähettäisi tämän edustajan.”

Cristal Snow: “Tässä on nyt sitä, mistä Euroviisut on tehty. Se ei ole tehty ainoastaan musiikista: se on tehty tarinasta ja se on tehty tarttumapinnasta. Tässä on tarttumapintaa, joka herättää keskustelua ja näyttää, että musiikki on rajatonta. Kaikki tekee musiikkia, meitä yhdistää musiikki. Liputan heidän puolestansa kyllä. Tämä on se tarina, joka nousisi todella hyvin esiin.

Raadissa istuivat Toni Wirtanen, Iisa, Cristal Snow ja Hanna-Riikka Siitonen. Lähetyksen juonsi Aino Töllinen.

Linkit:

Pertti Kurikan Nimipäivät. Facebook (Muusikko / yhtye)
Pertti Kurikan Nimipäivät. Aina mun pitää. Spotify
Pertti Kurikan Nimipäivät. Wikipedia
Kuus kuppia kahvia ja yks kokis. Wikipedia

UMP - Uuden Musiikin Kilpailu 2015. Spotify  ->  Aina mun pitää
Myös YouTube -video -> Aina mun pitää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti