sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Ráza: "Lumikki" (1992)

Turhamainen kuningatar tarvitsee päivittäin vakuutteluja todistaakseen olevansa valtakuntansa kaunein. Mustalta ritarilta hän saa maagisen peilin, joka helpottaa hommaa. (Myöhemmin Musta ritari paljastuu yhdeksi niistä lyhytkasvuisista, joka oli kateellinen normaalikokoisille ja siksi ryhtyi kuningattaren mielistelijäksi.)

Peilissä on tosin sellainen .. vika, että aina kun se on kertonut kuningattarelle totuuden se hetken kuluttua kertoo, että Lumikki on häntä 1000 kertaa kauniimpi. Teknisesti taitava Musta ritari onnistuu säätämään peilin sellaiseksi, ettei kuningatar kuulee koko totuutta. Muunneltu totuus kuitenkin paljastuu lopulta kuningattarelle, mistä alkaa Lumikki -jahti.

Kuningatar yrittää murhata tytärpuolensa, mutta tämä pakenee metsään - ja tunnetulla tavalla - löytää itsensä 7 lyhytkasvuisen miehen luota, joiden luona hän alkaa pitää yllä taloutta, aluksi kehnolla menestyksellä.

Tässä versiossa Lumikin pelastaja löytyy yllättäen hovin sisältä, hänen isänsä narri on itse asiassa prinssi, jonka Lumikki saa lopulta puolisokseen. Kun Lumikki on nielaissut omenanpalan, narri saapuu paikalle, mutta hieman liian myöhään.

Poika nostaa hieman tytön päätä lasisesta arkusta, ja suuri omenan pala lennähtää lumikin suusta. Prinssi ei siis suutele prinsessaa vaan vain halaa onnesta tämän herättyä henkiin. Kuningattaren kohtalona on seota peilin aiheuttaman nöyryytyksen jälkeen. Kuningas antaa vaimolleen tämän turhamaisuuden anteeksi. Hulluus oli riittävä .. kosto. (IMDb)

Linkki:

Ludvík Ráža. Snow White (Full Movie)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti