perjantai 20. helmikuuta 2015

Riihimäen nuorisoteatteri: "Improjamit" (2015)

Jamit on täällä taas! Tule katsomaan, ylläty, vaikuta ja osallistu. Rentoa menoa Kinosammossa pe 20.2 ja pe 27.2, sisälle pääsee iloisella hymyllä tai vapaaehtoisella pääsymaksulla! :---) (Facebook, Annika Miettinen)

    *     *     *

Olipa viihdyttävää improilua. Lahjakkaiden ihmisten taitavaa esitystä on livenä aina ilo katsella.

Esityksen tempo oli ehkä hieman liian kiivas ja 4 hengen porukka 16-18 -vuotiaita  nuoria hieman hätäili, mutta se ei menoa haitannut. Kokonaisuus toimi. Vuosien harrastus näkyi pelottomana yleisön tarjousten vastaanottamisena.

    *     *     *

Jamit alkoivat hauskasti siten, että neljästä esiintyjästä kolme oli lavalla ja yksi oli vielä takahuoneessa - myöhässä. Yleisön kanssa mietittiin, miksi Ella oli myöhässä ja kun viiden syyn lista oli saatu aikaan, Ella huudettiin sisään. Hänen tehtävänään oli kertoa, miksi hän oli myöhässä - ja kaksi muuta improilijaa antoi vihjeitä, joiden perusteella Ella yritti kertoa tarinaansa neljännelle, joka lypsi syitä.

Komiikka tietysti syntyi siitä, ettei arvuuttelija heti ymmärtänyt, mitä muut yrittävät esittämällä hänelle kertoa.

    *     *     *

"Ei" -harjoite - tai miksi sitä sanotaankaan - toimi myös takuuvarmasti. Yleisö keksi aiheen ja tapahtumapaikan, mihin improilijoiden vähitellen kehittelemä tarina sijoitettiin. Kun joku yleisöstä halusi muuttaa tarinan suuntaa, puhujan tuli kääntää juuri sanomansa lauseet päinvastaiseksi.

Komiikka syntyi tällä kertaa siitä, että harkittukin juonikuvio saattoi mennä heti uusiksi ja improilija joutui heti keksimään jonkin uuden kuvion.

    *     *     *

Astetta vaikeampia tehtäviä olivat tilanteet, joissa kaksi näyttelijää olivat annetuissa rooleissa vuorovaikutuksessa keskenään. Nämä tilanteet eivät aina ihan toimineet, avautuneet mitenkään, mutta mitäpä siitä. Hauskaa oli niin yleisölle kuin tekijöillä itsellään.

    *     *     *

Improjamit päättyivät TV:stä tuttuun tehtävään, jossa pareille annetaan satunnaisia esineitä, joiden avulla he pyrkivät nopeaan tempoon tekemään kaikki mahdollisia keksimiään temppuja. Esineet olivat sateenvarjo ja akkuporakone.

Ei hullumpaa, ei ollenkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti