sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Vinterberg: "Jahti" (2012)

Opettaja elää yksinäistä elämää, ja taistelee samalla poikansa huoltajuudesta. Vähitellen elämä muuttuu paremmaksi, ja hän löytää uuden rakkauden elämäänsä ja saa hyviä uutisia myös pojastaan. Mutta uusi onni romuttuu brutaalisti viattomaan pikku valheeseen. (IMDb)

"Jahti" (2012) on Thomas Vinterbergin ohjaama tanskalainen draamaelokuva, jonka pääosassa on Mads Mikkelsen. "Jahti" sai Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2013 elokuvapalkinnon. Elokuva on ehdolla parhaan vieraskielisen elokuvan 'Oscarin' saajaksi. (Wikipedia)

     *     *      *

YLE FEM KLO 21:00 - TÄNÄÄN

     *     *      *

Elokuva tuo mieleen Joe Wrightin "Sovitus" (2007) -elokuvan, jossa puolet vanhempi 13-vuotias Briony Tallis antaa tietoisen ja täysin harkitun väärän todistuksen miehestä, joka herätti hänessä ristiriitaisia tunteita. Todistuksesta aiheutuu miehelle vuosien vankilatuomio. Nuori tyttö nai miehen kanssa - jonka kanssa menee myöhemmin myös naimisiin -, mutta ei halua kertoa sitä vanhemmilleen.

Tässä Thomas Vinterbergin tanskalaiselokuvassa "Jahti" (2012) 6-vuotias Klara saa vähintäin samanlaisen härdellin aikaan, kun hän päiväkodissa väittää nähneensä miehen jököttävän peniksen. Tyttö on hieman ihastunut päiväkodissa työskentelevään mieheen, joka torjuu hänet - ja tyttö halusi vain hieman näpäyttää, mutta päiväkodin johtaja otti puheet tosissaan.

Päiväkodin johtaja, psykologi ym. saavat samaan soppaan myös muut lapset vanhempineen mukaan. Koko homma paljastuu nolosti, kun paikka jossa lapset väittivät hyväksikäytön tapahtuneen on täysin keksitty.

Mielenkiintoiseksi tilanteen teki sekin, että Klara perui puheensa heti toisella kertaa, mutta hänen toisensuuntaisia puheitaan ei enää uskottu. Puhuttua ei saanut puhumattomaksi, mikä aloitti ennennäkemättömän ajojahdin päiväkodissa työskentelevää Lucasia vastaan.

Ensin meni työ, sitten tuli poliisi - ja lopulta oli mennä henkikin metsästyskiväärin laukaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti