torstai 5. helmikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 409: "Dulya - jumalainen voima sormissa"

Pocahontas ei saanut sanaa suustaan tiipiissä, jonne hän oli tullut pelastamaan miestä. Hän vain katsoi pitkään suoraan  tämän silmiin. Sitten Pocahontas teki oikealla kädellään eleen, jonka Jones ymmärsi heti. Nainen oli työntänyt peukalon etusormen ja keskisormen väliin ja osoitti sillä miestä.

Merkki liittyi muinaiseen hedelmällisyysriittiin ja sitä oli käytetty ainakin viimeiset 10 000 vuotta. Ele viittasi mm. Tanit tai Ashtarte jumalattariin, mihin milloinkin. Jones oli nähnyt sen lukuisissa intiaanien astioissa, pienoisveistoksissa ja myös Pocahontasin kaulassa olevassa amuletissa symbolina.

Nimenomaan Pocahontas powhatan-heimon päällikön tyttärenä oli se, jolle oli annettu käsiin, sormiin voima vaikuttaa - tässä tapauksessa Jonesiin - jotta mies tulisi ja tekisi hänet raskaaksi.

Jones otti naisen syleilyynsä, ja hetki oli juuri oikea rakkauden täyttymykselle. Sen Pocahontas tiesi ilman merkkiäkin. Yhdeksän kuukauden kuluttua Pocahontas kantoi käsivarsillaan ensimmäistä lastaan, joka jäi valkoisten miesten, pahaisten brittien ja ranskalaisten julmuuden takia myös hänen viimeisekseen.

Linkki:

Astarte. Wikipedia
Fig sign. Wikipedia
Obscene gesture. Wikipedia
Tanit. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti