keskiviikko 11. helmikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 412: "Too good to be true"

Kirjaston ehkä vajaimmin käytetty ja kallein palvelu on PressDisplay, jossa on satoja eri kielisiä lehtiä, joita ainakin Hämeenlinnan kaupunginkirjaston asiakkaat voivat lukea jopa kotoaan käsin. Tosin rajoitetusti, sillä lisenssejä on vain puoli tusinaa.

Uteliaisuuttani kokeilin, miten tavallisena tiistai-iltana tai oikeastaan yönä pääsen palveluun. Ja vaivattomastihan se kävi. Kirjastokortin numerolla pääsin parissa sekunnissa palveluun.

     *     *     *

En halunnut lukea mitään tiettyä lehteä vaan valitsin kohteekseni kaikki englanninkieliset lehdet ja tein haun sanoilla 'urban legend', mikä haku tuotti joukon hakutuloksia. Rajasin haun kuluvaan vuoteen.

     *     *     *

Poimin yhden satunnaisen artikkelin, joka sattui olemaan intialaisen The Hindu Business Line -lehden Blink -palstalta.  

Nimettömän tekijän 3.1.2015 julkaistun artikkelin otsikkona oli "Urban legends. One involves presidents, the other, werewolves" eli kirjoitus käsitteli presidenttejä ja ihmissusia.

Aluksi todetaan, että kyse on tarinasta, joka on liian hyvä ollakseen totta, ja se ei liittyvät suinkaan Intiaan tai USA:an vaan Argentiinaan.

     *     *     *

"Argentiinan presidentti EI ole adoptoinut juutalaista pikkulasta estääkseen hänen muuttumistaan ihmissuhdeksi. Edellisellä viikolla sen sijaan kerrottiin surrealistinen tarina, joka liittyi sikäläiseen kansanperinteeseen ja on urbaanilegenda. 

Presidentti Cristina Fernandez de Kirchneristä tuli 21-vuotiaan Iair Tawilin kummitäti, joka on maan ensimmäinen juutalainen kummilapsi.

Maassa on 107 vuotta vanha perinne, johon liittyy se, että perheen 7. poika tai tyttö on oikeutettu presidentin kummilapseksi. Tästä on seurannut se, että nykyinen presidentti on yhteensä 700 lapsen kummitäti, joista yksi on lesboparin lapsi.

Jotenkin tämä perinne julkisuudessa on nyt yhdistetty vanhaan legendaan sikäläisestä ihmissudesta (lobizon), joka on sian ja koiran risteytys. Otus välittää kiroustaan puremalla onnettoman uhrinsa jalkoväliin.

On näet ennustettu, että kirous koskee 7. pojan / tyttären 7. lasta. Vaikka yhtään tapausta ei ole vielä raportoitu, kirous näyttää vaikuttaneen maan presidenttiin."

     *     *     *

Hieman arvoituksellinen tarina selvästi tarkoittaa sitä, että Iair Tawil on juuri tuo kirottu lapsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti