keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Uschanov: "Suuri kaalihuijaus: Kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä" (2010)

TULEE TÄHÄN!

"Suuri kaalihuijaus: Kirjoituksia yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä" (2010) on Tommi Uschanovin kirja, joka on saanut USA:ssa vuosikymmenien ajan säilyneestä paikkansa- pitämättömästä huhusta, jonka mukaan jokin ”byrokraattinen taho” on antanut 26911 sanan pituisen yksinomaan kaalia koskevan määräyksen. (Wikipedia)

Voiko yhteiskunnallisten asioiden hoidossa olla järjen hiventäkään, jos ihmiset uskovat, muistavat ja levittävät edelleen melkein mitä tahansa, mikä kuulostaa omia ennakkoluuloja hivelevältä hyvältä jutulta?
   Miksi ”asiantuntija” on muuttunut nykymaailmassa arvonimestä kirosanaksi – pitäisihän sen tarkoittaa jotakuta, joka tuntee puheena olevat asiat? Onko syynä se, että asiantuntijoina esiintyy usein ihmisiä, jotka eivät niitä tunne?

"Suuri kaalihuijaus" on kirja yhteiskunnallisesta tietämättömyydestä ja sen kauaskantoisista seurauksista niin Suomessa kuin maailmallakin. Se on runsain tapausesimerkein kuvitettu, opastettu tutkimusmatka poliittisen järjettömyyden monimuotoiseen viidakkoon. (Takakansi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti