sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Burton: "Liisa Ihmemaassa" (2010)

"Liisa Ihmemaassa" (2010) on Tim Burtonin ohjaama yhdysvaltalainen fantasiaelokuva. Se perustuu Lewis Carrollin kirjoihin "Liisan seikkailut ihmemaassa" ja "Liisan seikkailut peilimaailmassa". Elokuvan pääosissa ovat Mia Wasikowska, Johnny Depp, Anne Hathaway ja Helena Bonham Carter. Elokuva hyödyntää näyteltyä elokuvaa sekä tietokoneanimaatiota.

Elokuva tuotti maailmanlaajuisesti yli miljardi dollaria. Elokuva palkittiin kahdella Oscarilla parhaasta lavastuksesta ja puvustuksesta. (Wikipedia)

      *    *    *

Paljon huomiota ilmestyessään saanut Tim Burtonin satuelokuva "Liisa ihmemaassa" (2010) nähtiin 1.3. Nelosella. Mm. Johnny Deppin hatuntekijän hahmo on kerrassaan mielikuvituksellinen ja varmasti pienistä lapsista melkoisen pelottava.

     *     *     *

Kehyskertomuksessa nuori 19-vuotias Liisa / Alice (Mia Wasikowska) torjuu sadun avulla ahdistavan järjestetyn avioliiton. Kesken nuoren lordi Ascotin kosintaa hän ryntää kuvittelemansa kanin perään - ja putoaa tunnetulla tavalla kaninkoloon, mistä varsinainen tarina alkaa.

Elokuva puolestaan päättyy siihen, kun Alice nousee ylös kolosta, palaa takaisin juhlapaikalle ja antaa rukkaset kosijalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti