lauantai 7. maaliskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 114 -

CC by  Mimmi Lithen - Carpe Diem
Tuijotan tietokoneen näyttöä ja eteeni lipuvia mustia merkkejä, jotka toivoakseni tarkoittavat jotain. Mietin mitä kaikkea voin yrittää aavistaa, ennakoida ja ennustaa.

Mihin kaikkeen voin käyttää tuhansia vuosia vanhaa kiinalaista elämänviisautta, mihin muun muassa Laotsen opit perustuvat. Aikaan ennen jumalia.

     *     *    *

Olen kiinnostunut, onko hän jälleen kerran ilmoittamatta tulossa tänne. Hän käyttäytyy siten aika erikoisesti. Hän toisinaan vain tulee - ja menee - jättämättä jälkiä itsestään. Älkää kysykö minulta, miksi hän käyttäytyy niin kuin käyttäytyy. Niin vain on.

Mistäkö tiedän, että hän käyttäytyy tällä tavoin? Monista pienistä vihjeistä, jotka olen oppinut tunnistamaan. Enää en ihmettele mitään tai kysy, miksi hän on sellainen kuin on tai tekee niin kuin tekee. Jokainen on tavallaan .. outo ja omituinen ja hyvä niin.

     *     *    *

Päivän kysymys, johon tartun, on kaikesssa yksinkertaisuudessaan siis "tuleeko hän vai ei" ja mitä voin siitä I Chgingin avulla sanoa. Niin kuin kirjan "I Ching - muutosten kirja" (1998) alussa todetaan tämän voi ottaa hauskana seuraleikkinä vaikkapa sen perinteisen spiritismi -leikin sijaan.

Hauskuus alkaa etsimällä jostain 3 kolikkoa. Onkohan minulla jossain kolme kolikkoa? Löytyi.

(1) pystyrivi: 1. heitto: kaksi klaavaa ja kruunu, 2. heitto: kaksi klaavaa ja kruunu ja 3. heitto: kolme kuunua.

(2) vaakarivi: 1. heitto: kolme klaavaa, 2. heitto: kolme klaavaa ja 3. heitto: kaksi klaavaa ja kruunu.

Ja taulukosta (1-64) löytyy heittojen muodostamien ns. heksagrammien kohdalta lukuarvo 45.

     *     *    *

Otsikkona on 'Onnellinen liitto' ja lyhyenä kuvauksena:

"Suuren ihmisen kohtaaminen on siunauksellista, siitä seuraa onnea ja menestystä. Hänen vaikutuksestaan syntynyt liitto on oikea ja kestää."

... toivotaan parasta.


Linkki:

Laozi (Laotse). Wikipedia
Kungfutselaisuus. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti