keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 120 -

CC by  Mimmi Lithen - Carpe Diem
EI liene yllätys jos kerron, että olen menettänyt elämän iloni. Toivon ettei tämä kuitenkaan kuulosta miltään valitukselta. Se on vain toteamus, joka panee minut mietteliääksi. Monenlaiset ajatukset alkavat virrata mieleeni, vähäisenä elon kipinänä. Hyvin heikkona virta(ukse)na, jota voi tuskin edes millään tavoin havaita.

MYÖNTEISIN kokemus viimeisten kuukausien aikana on ollut Anni Pellikan vetämä 'Tanssi- ja liikeimprovisaatio' -viikonvaihde Riihimäellä joulukuun puolivälissä.

     *     *     *

YRITÄN saada itseni innostumaan edes jostain. Tammikuussa 'WhereEvent' -tapahtumapalvelussa huomasin, että samanlaista vapaata tai ilmaisutanssia kuin oli Riihimäellä, on ainakin Helsingissä maaliskuussa Pihasali -nimisessä paikassa aivan keskustan tuntumassa. Huomioni kiinnittyi ennen muuta Pihasalin iskulauseeseen, jolla se markkinoi itseään 'Joogaa räjähtäneille'. Sitä minä todellakin olen - pelkkiä sirpaleita.

"Illan aikana lähdemme tutkimusmatkalle kehoomme ihanien sielukkaiden soundien tahdissa!"

JUURI näin teimme 14.12. lauantaipäivänä, mikä oli erittäin nautinnollinen, vapauttava ja fyysinen kokemus.

"Lähestymme liikettä ytimestä. Vapaasti luiden, nivelten ja energioiden kautta ulospäin!!"

KOKO keho sormenpäistä varpaanpäihin käydään läpi, mikä saa - ainakin hetkellisesti energiat liikkeelle tehokkaasti. Virtaa löytyi moneksi viikoksi eteenpäin.

"Tule purkamaan ja lataamaan energiaa. Tule vapautumaan rytmin ja alkukantaisen liikkeen voimalla!"

HALUAISIN lähteä mutta kaikki lähteminen tuntuu nyt ylipääsemättömän vaikealta ja jopa vastenmieliseltä.

     *     *     *

JOTEN luultavasti nukun, nukun koko viikonvaihteen. Ja katselen ja kuuntelen kevättä - ja luen Carlos Castanedan kirjoja, joihin en ole aiemmin tutustunut. Kenties etsin varastosta vanhan haalistuneen huopahatun ja löydän ehkä siihen sopivan sulan kävellessäni Katumajärven kallioisia rantoja jäiden ruskatessa kevään merkkinä.

Linkki:

Pihasali perjantai 27.3.2015: FMC. Soulful Sounds And Soft Movement. Wherevent (Helsinki)

Dead Can Dance. Song of the Stars (Pina version). YouTube

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti