tiistai 10. maaliskuuta 2015

Hamrell: "Kasvoton mies" (2001)

"Beck - kasvoton mies" (2001) on ruotsalainen TV-elokuva, jonka on ohjannut Harald Hamrell. Kyse on 10. 'Beck' -elokuvasta, ja 2. tuotantokauden 2. osasta.

Jörgen Beckman lähtee iltakävelylle koiransa kanssa ja hänet puukotetaan raa'asti. Gunvald Larsson saapuu rikospaikalle ja huomaa, että mies ei ole vain tapettu vaan häneltä on myös nyljetty iho kasvoilta.

Järkyttynyt vaimo kuvaa avioliittoa onnelliseksi, mutta mainitsee, että joku ulkomaalainen koputti heidän oveensa päivää ennen murhaa. Samalla paljastuu, että mies oli ollut yhteydessä ruotsalaiseen naiseen, joka on naimisisssa pakistanilaisen kanssa. (Wikipedia)

     *     *    *

TÄNÄÄN 4:LTA KLO 23:00

     *     *    *

'Martin Beck' - elokuva yllätti taas katsojan. Kaikki vihjeet oli suunnattu pakistanilaismiestä vastaan, jonka tausta Sindhi-alueella viittasi karo kari -kunniamurhaan. 

Aivan lopussa, vahingossa komisario Martin Beckille selviää, että viehättävä vanhempi rouva Angelica Beckman itse tappoi miehensä. Tosin sen jälkeen pakistanilaismiehen hieman viillellyt uhria, mutta ei siinä sen kummempaa.

Kun ei kunniamurha ollut mahdollinen, mies häpäistiin nylkemällä hänen kasvonsa. Mies kun oli maannut miehen veljen kanssa. Käynyt "hotellissa nussimassa naisen kanssa ja maksanutkin siitä" niin kuin konstaapelin Gunvald asian omalla tavallaan ilmaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti