maanantai 9. maaliskuuta 2015

"Kultainen lootus. Kiinalainen rakkaudentaidon kirja" (2004)

Lähes 5000 vuotta sitten kiinalaiset taiteilijat erikoistuivat kirjoittamaan ja kuvittamaan lemmenkääröjä valtaapitäviä säätyjä varten. Lemmenkääröissä miehille ja naisille opetettiin sopivia sukupuolitekniikoita Taon, yinin ja yangin hengessä. Näiden tekniikoiden tuntemus johti sukupuoliseen täyttymykseen ja vahvisti elämänenergiaa.

Parhaat kiinalaiset taiteilijat kuvittivat monessa polvessa näitä mestariteoksia, joita säilytettiin keisarien ja ylhäistön yksityiskirjastoissa. Ne toimivat innoituksen lähteinä myös "Kama Sutran" ja muiden intialaisten ja japanilaisten tyynynaluskirjojen kirjoittajille.

Kanadalaissyntyinen Bret Norton teki elämäntyönsä Ison-Britanian ulkoministeriön palveluksessa Kaukoidässä ja tutki 40 vuoden ajan asemamaittensa kieliä ja kulttuureja. Hän on toimittanut uuden nelivärisen version myös "Kama Sutrasta". (Takakansi)

     *     *     *

Kiinnostava kirja vanhoista kiinalaisista kääröistä, joka muistuttaa paljon takakannessa mainittua intialaista vastinettaan "Kama sutraa", mutta nämä tekstit eivät ole yhtä tunnettuja ehkä juuri sen takia, että kyse on ennemmin tekstifragmenteista kuin yhtenäisestä kirjasta.

Pieniä painotuseroja suhtautumisessa seksiin löytyy; ja tietysti kiinalaisilla on miehisen ja feminiinisen energian tasapainoajattelu (yin ja yang) taustalla, mikä tekee ajattelusta ja toiminnasta jollain tavalla kansanomaisempaa ja maanläheisempää. Nyt ei liikuta vain yläluokan kammareissa ja makuuhuoneissa.

     *     *     *

"Kultaisessa lootuksessa" on paljon kuvia yhdynnöistä, mutta variaatioita on vähemmän kuin "Kama sutrassa". Tosin korostuksena on se, ettei mikään ole sinänsä kiellettyä, mutta kaikenlainen konstailu on kuvioista poissa.

Painotus on koko ajan siinä, ettei energia tuhlata turhaan seksiin vaan se on jollain tavoin tarkoituksenmukaista. Siten esimerkiksi masturbaatiota ei käsitellä ollenkaan. Käsitys ihmisten energiavarannoista tai libidosta on mielenkiintoinen ja vaihtelee 10-vuotisjaksoittain. Viriileimmillään ihminen on alle 20-vuotiaana ja jo seuraavavana 10-vuotisjaksona suositeltava tai oletettu seksin määrä on (enää) kerran päivässä.

Sinänsä seksistä ei tule pidättäytyä tai toppuutella, sen voi tehdä mitä (kumpikin) jaksaa.

     *     *     *

Kirjassa annetaan ohjeita siitä, miten ihminen voi olla eri tilanteissa tasapainoissa itsensä ja toisen kanssa. Kiirettä ei tule pitää. Tärkeää on syödä ja juoda ja levätä hyvin. Ja jopa hengittämiseen kiinnitetään huomiota. Ja orgasmia tulee pitkittää, mihin liittyy mm. se, että penistä pidetään mahdollisimman pitkään sisällä.

"Yhdynnän vaikutuksesta elämänvoima virtaa tasaisena ja rauhallisena ruumiiseen ja sieltä pois intohimon katkaisematta virtaa.

Näin nainen on täysin tyydytetty, ja mies nauttii edelleen hyvästä terveydestä. Ja mitä enemmän he harrastavat oikeaa seksiä, sen parempi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti