sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Nichols: "Seksitutkija ulkoavaruudesta (What Planet Are You From?)" (2000)


Erittäin kehittynyt, 1000 vuotta Maata teknologisessa kehityksessään edellä oleva planeetta, jonka asukkaat eivät enää tunne tunteita ja harrasta seksiä vaan lisääntyvät kloonaamalla, suunnittelevat geenivarantonsa täydentämistä Maan asukkaiden avulla. Planeetan oliot ovat sukupuolettomia, joten tänne tulevalle 'miehelle' asennetaan humiseva tekopenis, ja hänen tehtävänään on tehdä Maassa oleva nainen raskaaksi, minkä jälkeen lapsi ja olio palaisivat takaisin sinne mistä olivat lähteneetkin.

Alienin nimi on Harold Anderson ja hän tulee pankkiiriksi Phoenixiiin ja työn ohessa yrittää löytää itselleen partnerin, mikä ei ole ihan helppoa olion taustan takia.

Haroldin tapa lähestyä naisia epäonnistuu kerta toisensa jälkeen, eikä hänen yrityksiään helpota humiseva penis, joka toistuvasti tiettyinä hetkinä muistuttaa olemassaolostaan, eikä Harold saa sitä vaiennettua. Lopulta Harold kuitenkin löytää sopivan äiti- /vaimokandidaatin paikallisesta AA-kerhosta, jonne Haroldin työkaveri hänet vie. Mies on iskenyt sieltä usein naisia.

Harold mm. väärinkäsitysten avittamana onnistuu pääsemään naimisiin - ja lapsentekopuuhiin Susanin kanssa, jonka biologinen kello tikittää. Ristiriitoja aiheuttaa mm. se, että Susan ei ole varma voiko hän enää saada lapsia ja menettääkö hän Haroldin siksi, että Harold haluaa enemmän lasta kuin Susania.

Lopulta kun Harold paljastuu alieniksi, Susanin ongelmaksi tulee menettääkö hän Haroldin lopullisesti siksi, että tämä haluaa palata omalle planeetalleen. (IMDb:tä mukaillen)

     *     *     *

"Seksitutkija ulkoavaruudesta" (2000) on yhdysvaltalainen komediaelokuva, jonka on ohjannut Mike Nichols. Juonena on että ulkoisesti miesten näköisten olioiden asuttamalta planeetalta lähetetään edustaja Maahan etsimään sopivaa naista lapsentekopuuhiin. 

Planeetasta ei kerrota paljon, mutta käsikirjoituksen perusteella on pääteltävissä, että on mahdollista, että planeetalla on myös naisennäköisiä otuksia. Tunteet kuten rakkaus ja seksi eivät vain kuulu planeetan arkeen. Ja jatkuvasta kloonaamisesta ovat tunnetut haittavaikutuksensa eli geeniperimä köyhtyy. (Wikipediaa mukaillen)

     *     *     *

TULI TÄNÄÄN 5:LTÄ KLO 2:10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti