maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ramis: "Minusta on moneksi" (1996)

Miehelle, jolla ei koskaan ollut riittävästi aikaa tehdä asioita joita halusi, tarjotaan mahdollisuus tuplata itsensä. (IMDb)

"Minusta on moneksi" (1996) on komedia, jonka pääosissa ovat Michael Keaton ja Andie MacDowell. Elokuvan on tuottanut ja ohjannut Harold Ramis. Musiikin elokuvaan on tehnyt George Fenton. (Wikipedia)

     *     *     *

Herkullinen ajatusleikki - entä jos minusta oikeasti olisi moneksi, mihin elokuvan "Multiplicity" englanninkielinen nimi yhdellä sanalla viittaa.

Losangelelilaisella rakennusmestarilla Doug Kinneylla (Michael Keaton) on kiireistäkin kiireisempi työ, ja eletään sentään vasta 90-lukua. Erään asiakkaan, joka on geenitutkija, luona hän saa kerralla ratkaistUa ajankäyttöön liittyvät ongelmansa. Doug tarttuu tilaisuuteen. Mieleen ei tule enempää eikä vähempää kuin Aleksanteri Suuri, joka miekallaan sivaltaa Gordionin solmun narunpätkiksi.

Kahdessa tunnissa mies on kloonattu kahdeksi, joilla ovat täsmälleen samat kokemukset ja elämänhistoria aina kloonaukseen saakka.

     *     *     *

Mutta kuinkas sitten kävikään? Kaikki menee ensin hyvin, mutta sitten hyvin huonosti. Doug menettää työnsä - ja on menettää perheensäkin ennen kuin dougit (siinä vaiheessa heitä on jo neljä) päättävät tehdä asialle jotain.

Ratkaisu ongelmaan on samanlainen kuin oli ratkaisu alkuperäiseen ongelmaankin tai käänteinen sille. Muut dougit aloittavat oman elämänsä toisaalla USA:ssa ja alkuperäinen Doug otti opikseen siitä, mitä hänelle kloonauksen jälkeen tapahtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti