keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Susser: "Hesher - kapinallinen" (2010)

Nuori poika on menettänyt äitinsä ja on menettämässä yhteyden isäänsä ja koko maailmaan, joka on hänen ympärillään. Sitten hän tapaa Hesherin joka onnistuu sekoittamaa pojan elämän vielä entisestään. (IMDb)

"Hesher" (2010) on synkkä amerikkalainen komedia / draama, jonka on käsikirjoittanut ja ohjannut Spencer Susser. Tähtirooleissa ovat Joseph Gordon-Levitt, Rainn Wilson ja Natalie Portman sekä  Devin Brochu. Elokuvan ensi-ilta oli 'Sundance Film Festival' -tapahtumassa. Suurin osa musiikista on kahden kuuluisan hevibändin Metallican ja Motörheadin kappaleita. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN HERO KLO 21:00

     *     *     *

"Hesher was here" kirjoitettuna omakotitalon katolle, kiteyttää elokuvan yhteen lauseeseen aivan viimeisten sekuntien aikana ennen lopputekstejä.

Hesher vain tuli eräänä päivänä. Astui ovesta sisään, oli aikansa ja lähti sitten pois. Ei siinä sen kummoisempaa.

Kenties tällaista sattuu oikeassa elämässäkin, ja ehkä oikea elämä on juuri tällaista. Ihmiset tulevat ja menevät läpi toistensa elämien. Toiset jäävät pidemmäksi aikaa viipyilemään toisten luokse, mutta lopulta matkaa  jatkuu.

N. 12-vuotiaan TJ:n äidin matka päättyi kesken perheen onnellisimman hetken, kun äiti kuoli kolarissa. Isoäiti kuoli kesken kaiken omaan sänkyynsä. Onnellisin hetki kummallakin oli ehkä hetki jolloin he kuolivat. Outoa. Hyvin, hyvin outoa.

"Hesherissä" eri henkilöt, eri tilanteissa usein toistelivat ironisesti lausetta "not really". Monet nopeasti kiitäneet hetket olivat niin vaikeasti selitettävissä sanoin, ettei yksinkertaisiin kysymyksiin voinut vasta kuin jotain hyvin epämääräistä.

Hieno, clintestwoodmäinen elokuva, joka pani ajattelemaan pienen pieniä yksityiskohtia ja niiden merkitystä elämässä. Sitä että sattuu kohtaamaan jonkun kadulla, jonkun sellaisen, jota ei koskaan uskonut tapaavansa. Eikä kai sitten tavannutkaan, kun tilanne oli niin epäuskottava ja epätodellinen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti