perjantai 6. maaliskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 428: "Tänään"

Kirjoittelen tähän tänään mieleen tulevia ajatuksia niistä näistä.

(1) Kun tulin / menin aamulla töihin, alakerta haisi mädiltä kananmunilta. Hämeen linnan lähellä olevalta jätevesipumppaamolta oli päässyt jotenkin hajuja ilmaan.

Tunnustan että astuttuani ovesta sisään en heti haistanut mitään. Se mitä näin oli vahtimestari keskellä käytävää hölmistyneen näköisenä. En voinut olla kysymättä, onko jokin vialla. Hän valisti hajusta, minkä huomasin vasta sitten...

Tapahtuma oli ilmeisesti suhteellisen .. tuore .. sillä ellottava haju levisi ensimmäisen puolen tunnin aikana vähitellen porraskäytävää pitkin ja ilmastoinnin kautta muualle kirjastorakennukseen.

Alakerrassa oleva virkailija pani kasvoilleen valkoisen hengityssuojaimen. Mietin, miten se suodatti hajuja ja suodattiko. Aamupäivän aikana, ennen kymmentä, ongelma oli kuitenkin poistunut. Mielikuvitus tietysti laukkasi: entä jos...

(2) Tänään olivat työpaikalla iltapäivällä 2-kertaiset juhlat. Musiikkiosaston pitkäaikainen johtaja jäi virallisesti .. tai ainakin .. eläkkeelle. Saman osaston toinen virkailija täyttää huomenna 50 -vuotta, mitä juhlistettiin samaan syssyyn onnitteluin ja halauksin. Sibelius-opiston opettaja soitti Sibeliuksen 'Pihlajankukkia', koska kohta pihlajat kukkivat.

Kasvispiirakkaa ja käpykakkua kahvin kanssa. Poistuin ensimmäisenä takaviistoon - ja lähdin iltapäiväunosille kotiin. Tosin poikkesin keskustaan. Äiti oli tehnyt tuoreita sämpylöitä, joita nappailin muutaman piirakan päälle. Katselin vähän aikaa Rautavaaraa Yle Teemalta yhdessä äidin kanssa, ja jatkoin sitten matkaa.

(3) Räntää roiski koko matkan, ja onnistuin kastelemaan housuni, mitä en viitsinyt kuitenkaan vaihtaa. Ajattelin että kuivuvathan ne päälläkin. Ei hirveän hyvä ja älykäs ratkaisu.

(4) Tynkänokosten jälkeen katselin Rolf Anderssonin elokuvaa "Toisen kerroksen lauluja".

(5) Sitten nukahdin uudestaan.

(6) Katsoin Jim Sheridanin elokuvan "Isän nimeen".

(7) Söin sämpylän - ja lauantain puolella - päätin vielä kertoa eilisestä 'ennustuksesta'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti