sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 429 "Eilen, kirppiksellä"

Eilen käväisin toistamiseen 1-2 kuukauden sisällä Kantalon kammari -kirpputorilla Hämeenlinnassa, joka tuntuu olevan aina vain suositumpi. Aivan Helsinki-Hämeenlinna -radan varressa sijaitseva kirppis on helppo löytää, ja paikoitustilaa on hiekkakentällä riittämiin. Tavara vaihtuu hyvin nopeasti, joten se jos mikä ruokkii toistuvia käyntejä tässä hehtaarihallissa. - Omia käyntejäni helpottaa se, että valitessani kotoani Katumajärven rannalta vaihtoehtoisen reitin keskustaan osun suoraan Kantolan kammarin kohdalle.

      *    *    *

Yksin tuskin tulisi käytyä tässäkään paikassa, mutta seurassa käytettyjen tavaroiden seulominen on kiinnostavaa, vaikka ei aikoisi ostaakaan mitään vaan vain shoppailla.

Yllätys ei liene ole, että jotain tarttui tälläkin kertaa mukaan: 2 kirjaa ja 3 elokuvaa, joista yksi oli Steven Sonderberghin "Che" (2008) -elokuvan 1. osa, 2. osaa ei myyjä valitettavasti ollut ostanut tai ainakaan pannut myyntiin.

Toinen kirjoista Robert Antonin palkittu "Isoäitini eroottiset kansantarinat" (2001) sijoittuu samalla Karibianmeren alueelle kuin "Che" -elokuvakin, mikä on kiinnostava sattuma. Kirjassa mm. 2. maailmansodan ratkaisut saavat uuden tulkinnan. Sitä eivät ratkaisseet V2-ohjukset tai Japanin ydinpommit.

Toisessa kirjassa liikuttiin myöskin samoilla vesillä eli Nevil Shuten "Viimeisellä rannalla" (1984) -teoksessa, jonka filmatisointi on lyhyen ajan sisällä näytetty parikin kertaa TV-kanavilla. Eletään aikaa sen jälkeen, kun Israel oli aloittanut 3. maailmansodan nahistellessaan Isisin kaltaisia jihadisteja tms. vastaan.

      *    *    *

Toinen löytämistäni elokuvista perustuu 'Alien' -elokuvatrilogiaan, jonka näin viikko sitten Bio Rexissä Helsingissä. Eli kyse oli Paul W. S. Andersonin  "Alien vs. Predator" (2007) -elokuvasta. Nytkin ollaan eteläisellä pallonpuoliskolla, mutta Etelä-Amerikan kärjestä vielä paljon etelämpänä Antarktiksella.

Suuryritys Weyland Industries on havainnut lämmönlähteen mantereella, jota tiedemiehet lähtevät tutkimaan tunnetuin seurauksin. - Jään alta löytyy robottimaisten predatorien ihmisillä rakennutttama alien-ansa eli pyramidi, johon predatorit houkuttelevat alieneja. Mallina ovat Väli-Amerikan mayojen ja  atsteekkien pyramidit.

Kolmas Tod Williamsin elokuva "Paranormal Activity 2" (2010) on jatko-osa samannimiselle elokuvalle. Tosi-TV -elokuvien tekniikalla tehdyn elokuvan esikuvana on selvästi Daniel Myrickin "The Blair Witch Project" (1999), jossa luodaan katsojille vahva todellisuusilluusio, eivätkä he tiedä enää mikä on totta mikä kuviteltua.

Nuoret kuvaavat omaa kotiaan, jossa tapahtuu kaikkea mystistä ja pelottavaa. Jatko-osassa päähenkilö Katie on raskaana, mikä tuo tilanteeseen oman sävynsä. Kuvaa on otettu tällä kertaa myös turvakameroista. Elämää seurataan 60 päivän ajan.

Talouden- ja lastenhoitaja Martine on latino, joka ensimmäiseksi huomaa jotain outoa... Hän aistii demonien läsnäolon ja alkaa karkottaa pahoja henkiä. Kun Kristin mies Dan saapuu kotiin ja näkee tilanteen, hän erottaa Martinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti