lauantai 14. maaliskuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 431 "Eräs sekunti"

Koskaan ei tiedä, millaisiin tilanteisiin sitä saattaa joutua jopa yksin kotonaan.

Olin menossa tunti sitten nukkumaan ja käväisin parvekkeella, kun huomasin naapurin pyörivän ulko-oven takana niinikään yksinään.

Kysäisin parvekkeelta, oliko hän tulossa sisään. Sanoin että voin tulla avaamaan oven. Hän sanoi vain: jos viitsisit.

Otin avaimet ja kapusin puolitoista kerrosta alas, ja päästin n. 28-vuotiaan, tumman, melko viehättävän naisen sisään.

Ovella huomasin hänen olevan melkoisen sekaisin. Hän etsiskeli laukkuaan, rahapussiaan ja kännykkäänsä, eikä tiennyt missä ne oikein ovat. Hän ei edes muistanut millä ja kenen kanssa oli tullut pihaan. Vähän aikaa mietittyään hän muisti tulleensa taksilla, mutta ei muistanut maksaneensa taksikuskille mitään.

Sitä ennen hän ja hänen poikaystänsä sekä toinen mies olivat joutuneet jostain syystä tekemisiin poliisin kanssa. Toinen miehistä oli ilmeisesti päässyt kotiinsa, mutta poikaystävä oli pidätetty - ja hän vietti yön putkassa. Taksi oli tällä logiikalla ajateltuna lopuksi tuonut naapurin nuoren naisen kotiinsa.

     *    *    *

Sanoin naiselle että voin soittaa huoltoyhtiöön ja pyytää, että he tulevat avaamaan oven. Hän ei kuitenkaan halunnut sitä, sillä oven avaaminen tietysti maksaa 50-60 euroa, mikä on melkoisen paljon. Sen sijaan hän pyysi, voisiko tulla asuntooni juomaan (vettä) ja soittamaan kaverilleen, joka oli ilmeisesti sama, jonka hän oli vähän aikaa aiemmin jättänyt kotiinsa asuinalueen toiseen päähän.

Nainen soitti useamman kerran - ja aina välillä yritti päästä kartalle, missä mentiin. Hän oli ilmeisesti ottanut muutakin kuin viinaa, sillä pää tuntui olevan melkoisen sekaisin. Välillä hän luuli / muisti, että minäkin oli ollut mukana autossa, mutta sanoin, että päästin hänet vain sisään, kun huomasin hänen hortoilevan pihalla pakkasessa.

Lopulta jutellessamme rauhallisesti hänen ajatuksensa vähitellen hieman selkisivät. Tarjosin kahviakin, mutta hän ei halunnut. Termoksessa oli vielä tuoretta kahvia, sillä usein ennen nukkumaanmenoa keitän kahvia. Saattaa tuntua hassulta, mutta nukun silloin paremmin.

     *    *    *

Muutaman kerran nainen luuli / muisti, että hänellä oli ollut laukku mukanaan tullessaan asuntooni, mutta sanoin, ettei hänellä ollut yhtään mitään tullessaan sisään, minkä hän itsekin vähän mietittyään aina muisti.

Kissat huusivat oven takana, ne tunnistivat naisen äänen oven läpi. Mitään ei voinut tehdä, sillä hänellä ei todellakaan ollut eikä löytynyt sitä avainta, eikä sitä ollut myöskään hänen kaverillaan, jolle hän soitti.

Yhden kerran talutin hänet portaita alas ovelle, kun hän muisti, että hänen laukkunsa olisi jossain ulkona ja ovella hän tajusi, ettei siinä ole mitään järkeä, ja tulimme takaisin ylös.

     *    *    *

Mietimme lopuksi mitä tässä tilanteessa oikein tuli tehdä. Lopulta hän päätti soittaa kaverilleen, ja ilmoitti tulevansa sinne yöksi. Saatoin naisen ovelle - ja jätin vielä ulko-oven hänen pyynnöstään auki, jos sattuisi käymään jotain, ettei hänen tarvitse jäädä pakkaseen yöksi.

Nyt olen itse menossa uudelleen nukkumaan. Naisesta ei ole kuulunut mitään, joten hän on ilmeisesti päässyt sisään ystävänsä luokse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti