torstai 16. huhtikuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 128 -

CC by  Mimmi L. - Carpe Diem
Tämä kirjoitus lähti liikkeelle mm. yhden aiemmin viikon sisällä näkemäni elokuvan Nicolas Hytnerin "Hellyyteni kohde" (1998) innoittamana, josta tein lyhyen blogi-kirjoituksen.

Varsinkin nuoret, alle 30-vuotiaat naiset hövelisti kuvittelevat, että homoseksuaaliset miehet ovat mentaalisesti erilaisia kuin heteroseksuaaliset, mutta  ei seksuaalisella suuntautumisella - ja suhtautumisella esimerkiksi naisiin ole mitään tekemistä keskenään!

Ja homot saattavat naida / raiskata heteronaisia paremman puutteessa siinä, missä heteromiehet naivat / raiskaavat homo- / heteromiehiä esimerkiksi vankilassa / armeijassa / missä tahansa laitoksessa esim. mielisairaaloissa, joissa sukupuolet on eristetty toisistaan.

     *     *     *

Tunnetuin ja kiistellyin suomalais-venäläinen homoseksuaali mies on tietysti venäläinen vakooja ja suuri valkoinen sotapäällikkö C.G.E. Mannerheim. Hän viimeistään osoittaa sen, millaisia tappajia homotkin voivat olla ja piittaamattomia toisten ihmisten hengestä ja tunteista.

Katariina Lillqvistin animaatioelokuva "Uralin perhonen" (2008) on loistava tutkielma Mannerheimin kulissien takaisesta elämästä, joka perustuu niin tunnettuihin historiallisiin faktoihin kuin kansankertomuksiin. Itse asiassa käsikirjoitus on itsessään yksi persoonallinen ja tarkkaan tutkittu versio tunnettua kertomusta marsalkka Mannerheimista.

     *     *     *

Niin paljon kuin näistä asioista on puhuttukin esimerkiksi aihepiiriin liittyvät kirjat ovat edelleen tiskin alla kirjastoissa. Yleisten kirjastojen Kirjasampo -palvelun informaatikko Tuomas Aitonurmi on niin Kirjasampon verkkopalvelussa kuin Twitterin kautta tehnyt viime aikoina tunnetuksi alan miehiä koskevaa kirjallisuutta.

     -     -     -     -     -     -

On oikeastaan aika ihmeellistä, millaisen reaktion Katariina Lillqvistin "Uralin perhonen" (2008), sillä se on elokuvana ja taideteoksena kerta kaikkisen riemastuttava.

Elokuva alkaa ja päättyy samoihin runonsäkeisin:

kuolla osana on prinssinkin
kuten elämän kaikkien
ketä se ei loukkaa, huoleta
tuuli kaiken tempaa mukaansa

"Uralin perhosen" prinssi on shamaanin oppilas, köyhä ja lukutaidoton paimenpoika, joka lähti Marskin matkaan hänen kulkiessaan pitkin Siperiaa sekä Kiinan ja Venäjän rajaseutuja.

Tämä Uralin perhosen kohtalo oli karu. Valkoiset olivat sisällissodan aikana tappaa hänet. Olihan hän ryssä. Neuvosto-Venäjällä monet olivat homovastaisia, minkä takia hänestä tuli sielläkin vainottu. Lopulta perhonen päätyy itsemurhaan - symbolisesti hän viimeisenä tekonaan lentää kohti kuuta, jolla ovat C.G.E. Mannerheimin kasvot.

Linkki:

Uralin perhonen. Wikipedia

Katariina Lillqvist. Uralin perhonen/ Far away from Ural (finnish) part 1/2. YouTube (koko animaatio katseltavissa)

Seura: Näin huhut Mannerheimin homoudesta alkoivat. Iltalehti 17.4.2014

Jani Parkkari. Kenraali ja kansa raivostuivat elokuvan homo-Mannerheimista. Ilta-Sanomat 25.2.2008

Oliko Mannerheim homo?? Suomi24-keskustelu 13.5.2007

Tuomas Aitonurmi. HLBTI-kirjallisuutta. Kirjasampo

Tuomas Aitonurmi. Twitter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti