keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Curtis: "Rakkautta vain" (2003)


"Rakkautta vain" (2003) on brittiläinen romanttinen komedia. Elokuva on menestyselokuvat "Notting Hill" ja "Neljät häät ja yhdet hautajaiset" käsikirjoittaneen Richard Curtisin esikoisohjaus.

"Rakkautta vain" ajoittuu viidelle viikolle joulun alla ja kertoo kymmenen keskeisen henkilöhahmonsa kokemuksista, jotka kietoutuvat eri tavoin toisiinsa. Heitä yhdistäviä tapahtumapaikkoja ovat muun muassa lentokenttä ja koulun joulujuhla. Roolituksessa on mukana useita eturivin brittinäyttelijöitä. (Wikipedia)

    *     *     *

Jälleen yksi elokuva, jonka olen nähnyt - vähintäin kerran aikaisemmin. Outoa nähdä jouluun sijoittuva elokuva pääsiäisen aikaan, mutta jouluhan on aina sydämessä.

Katsoin elokuvaa puolihuolimattomasti sillä silmällä, mitä ihmiset (rakkaus)suhteistaan etsivät. Tiivistettynä: läheisyyttä vai seksiä, vai sitten jotain ihan muuta.

Ehkä kiinnostavin suhde on pääministerin ja hänen harjoittelijansa välillä, mikä tietysti tuo mieleen presidentti Bill Clintonin ja Monica Lewinskyn. David (Hugh Grant) käy heti ensikohtaamisesta lähtien kuumana Natalien  (Martine McClutcheon) perään.

Mistä pääministerin kiinnostuksessa lopulta on kyse? Tilanteen voi nähdä monilla eri tavoin. Joku ehkä näkee sen pelkkänä seksin vonkaamisena tai läheisyyden kaipuuna. Ja lopullista vastausta ei tietysti ole.

Joka tapauksessa David on sinkku, jolla on tilaus päällä ja Natalie sattuu olemaan oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Yhtä hyvin hänen tilallaan olisi kai voinut olla kuka tahansa harjoittelija tai siis tietysti melkein kuka tahansa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti