sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Grönros: "Sinä ja minä ikuisesti" (2011)

Kaksi teini-ikäistä tyttöä Tina ja Cilla ovat identtiset kaksoset, sitten heitä kohtaa traaginen tapahtuma. (IMDb)


"Sinä ja minä ikuisesti" (2011) on ruotsalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut Anders Grönros ja joka perustuu Peter Pohlsin romaaniin "Jag saknar dig, jag saknar dig!" (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN YLE FEM KLO 21:00

     *     *     *

"Sinä ja minä ikuisesti" (2011) pakottaa ja panee miettimään monia asioita elämässä. Elämä voi päättyä koska tahansa niin kuin kävi juuri 15-vuotta täyttävälle Cillalle. Nuoren naisen kuolema vaikutti monen muun ihmisen elämään, eikä vähiten hänen kaksoissisarensa Tinan elämään.

Ehkä eniten tapahtumasta kärsi kuitenkin 18-vuotias Martin, joka ajoi Cillan kuoliaaksi. Eikä asiaa muuta muuksi se, että kyse oli vahingosta ja Cilla itse oli suurin syypää kuolemaansa.

Elokuvassa on kuoleman lisäksi paljon rakkautta ja rakastumisia, ehkä liiankin kanssa. Varsinkin Tina on sekaisin tunteidensa kanssa, jo ennen Cillan kuolemaa.

     *     *     *

Seuraavana vuonna asiat näyttävät toisenlaiselta. Niin Tina kuin Cillan lyhyen elämän suuri rakkaus Ailu ovat surunsa surreet, kukin tavallaan, yksin ja yhdessä.

Ja on aika siirtyä elämässä eteenpäin. Cilla jatkaa elämäänsä niin muistoissa, mielessä - kuin suojelusenkelinä - niin kuin Cillan teatterikaverit asian kiteyttivät.

Anders Grönrosin elokuva on paitsi elokuva tragediasta, se on elokuva suurista intohimoista, joita nuorilla aikuisilla on. Cilla kanavoi oman energiansa nuorisoteatteriin, jonka kautta hän uskoi voivansa parantaa maailmaa.

Jäljelle jääneet veivät Cillan ohjaaman produktion loppuun. Cillan jättämän aukon teatterissa paikkasi hänen kaksoissisarensa Tina. Hieman mystiikkaakin asiaan liittyy, sillä Cillan papereista löytyy merkintä siitä, että hän tarvitsee siskonsa Tinan apua saadakseen vietyä ohjaustyönsä loppuun. Niin kuin myös tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti