sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Hytner : "Hellyyteni kohde" (1998)

Raskaana oleva sosiaalityöntekijä NYC:istä kehittää romanttisia tunteita parasta ystäväänsä kohtaan, joka sattuu olemaan homo - ja päättää, että hänen olisi parempi kasvattaa lapsensa homon kuin heteron kanssa. Mutta kuinkas siinä sitten kävikään. (IMDb)

"Hellyyteni kohde" (1998) on Nicholas Hytnerin romanttinen komedia, joka on adaptaatio Stephen McCauleyn samannimisestä kirjasta. Pääosissa ovat Jennifer Aniston ja Paul Rudd. (Wikipedia)

      *     *     *

Nicholas Hytnerin komedia "Hellyyteni kohde" (1998) on vakava tutkielma länsimaisen ihmisen aikalailla kieroontuneesta suhteesta omaan seksuaalisuuteensa. Elokuva on ajankohtainen tällaisella homppeli-vuosikymmenellä, jolloin on muotia, että hetero-naiset tuntevat romanttisia suhteita homo-miehiä kohtaan - ja jopa muuttavat kimppaan heidän kanssaan, kun heteroista ei ole mihinkään muuhun kuin raiskauksiin. Penetraatio kun on aina väkivaltaa vaginaa kohtaan. Ja ikään kuin seksuaalinen suuntautuneisuus tekisi ihmisestä jollain tavoin muutenkin toisenlaisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti