keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Kotcheff: "Rambo - taistelija" (1982)

Ted Kotcheffin  "Rambo - taistelija" (1982) on yhdysvaltalainen toimintaelokuva, joka perustuu David Morrellin "First Blood" (suom. Ajojahti) -nimiseen romaaniin. Elokuvan pääosassa on Sylvester Stallone.

Elokuva on saanut kolme jatko-osaa: "Rambo – taistelija 2" (1985) ja "Rambo – taistelija 3" (1988) sekä "Rambo" (2008). Ensimmäinen Rambo sijoittuu pikkukaupunkiin Washingtonin osavaltiossa Yhdysvaltain luoteiskulmassa, toinen Vietnamiin, kolmas elokuva sijoittuu Afganistaniin ja neljäs Burmaan. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN 5:LTÄ KLO 21:00

     *      *     *

"Rambon" (1982) tarina oli toisella kerralla katsottuna, 1. kerran näin elokuvan vasta muutama vuosi sitten, hyvin surullinen. Kysehän on miehestä, jonka Vietnamin sota on vakavasti vammauttanut.

Kääntöpuoli on tietysti sairas yhteiskunta, joka tuottaa nationalistista ideologiaa, joka johtaa rakenteelliseen väkivaltaan. Ja vihdoin massiiviisin sotiin.

Tietysti on niin, että suurinta sankaruutta - ja sellaisesta ylipäätään on mielekässtä puhua - esimerkiksi Rambon kohdalla olisi ollut, ettei hän olisi lähtenyt pelleilemään sinne Vietnamiin. Seurauksista piittaamaatta. Ja jos kaikki olisivat toimineet samalla tavalla, ei koko Vietnamin sotaa olisi edes ollut.

Miksi mutkistaa asioita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti