torstai 9. huhtikuuta 2015

Liesaho & Tuomaala: "Ilman Lenin-setää, huom." (2011)

Hyvinvointivaltio pilkotaan, idealisteja pilkataan ja kansalaisista on tullut post-politiikan sohvaperunoita. Taide koetetaan valjastaa vientiveturiksi kun uutta Nokiaa ei näy. Ja vasemmiston kannatus polkee pohjamudissa... Porvari nukkuu paremmin kuin koskaan, köyhien tapellessa keskenään.

Teoksen artikkelit, esseet ja keskustelut luotaavat vasemmiston tulevaisuutta ja venyvät queer-politiikasta tekijänoikeuskysymyksiin.

Vasemmistotaiteilijat ja vasemmistokulttuurityöntekijät -toimintaryhmä VATAK on tammikuussa 2010 perustettu verkosto, joka tuottaa tuoreita näkökulmia poliittiseen keskusteluun ja toimintaan. Kirjassa mukana Mikael Brygger, Karin Creutz-Kämppi, Juho Gröndahl, Mika Helander, J. K. Ihalainen, Perttu Isomarkku, Esa Kirkkopelto, Lissu Lehtimaja, Jan Liesaho, Juho Lindman, Jukka Liukkonen, Teemu Mäki, Niko Pyrhönen, Ville Ranta, Tuomas Rantanen, Akuliina Saarikoski, Jani Saxell, Henriikka Tavi, Vaula Tuomaala, Linda Wallgren ja Sanna Virtanen. (Inton Kustannuksen sivusto)

     *    *    *

Voi tätä ajattelun ja filosofian kurjuutta! Kuinka alas sitä on mahdollista vajota. Lukekaa, hyvät ihmiset, Lenininne ja Marxinne ja puhukaa vasta sitten.

Esimerkiksi monet V.I. Leninin kirjoista ovat  HYVÄÄ kirjallisuutta. Niitä voi lukea kuin mitä tahansa realistista romaania. Ja mikä on lyyrisempää tekstiä kuin Karl Marxin "Pääoma". Suurimpia lukunautintoja - ja kaiken lisäksi täyttä asiaa.

JATKUU...

Linkki:

Liesaho Jan & Tuomaala Vaula (toim.). Ilman Lenin-setää, huom. - Kulttuurivasemmiston vastaisku. PDF-tiedostoina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti