sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Louhimies: "Käsky" (2008)

"Käsky" (2008) on Aku Louhimiehen ohjaama ja Leena Landerin samannimiseen romaaniin perustuva elokuva. Elokuva on kuvattu pääosin Turun Kakskerrassa sijaitsevassa Brinkhallin kartanossa.

"Käsky" on kansainvälinen yhteistuotanto, ja se aiotaan levittää laajasti useassa Euroopan maassa.milloin? Elokuva saa teatterilevityksen muun muassa Saksassa ja Kreikassa sekä televisioesityksen Ranskassa.milloin? Elokuva sai parhaan kuvauksen Jussi-palkinnon vuonna 2009. (Wikipedia)

      *      *     *

YLE TV 1 KLO 21:00

      *      *      *

Olen nähnyt elokuvan aiemmin kahteen kertaan, eikä kolmatta tullut. Nukahdin ja heräsin lopputekstien alkaessa. Että sellainen tapaus. Ehkä hyvä niin, sillä valkoisen Suomen historian synkimmät salaisuudet avattiin tässä elokuvassa.

Mikäli tämän elokuvan ja "Uralin perhosen" perusteella pitäisi tehdä päätelmiä suomalaisesta armeijasta, se on Mannerheimin hengessä ei vain homoeroottinen vaan suoranainen homoyhteisö. Mikä ei ole sinänsä yllätys. Vankila ja armeija ovat totaalisia yhteisöjä (Ervin Goffman) kummatkin, missä on vain yhtä sukupuolta jopa vuosikausia samassa paikassa samojen vällyjen alla. Muuten ei voisi ollakaan kuin että sodomia kukoistaa ja paska lentää.

Mutta vankilan ja armeijan pesee katolinen kirkko yli 1 300 vuotisine perinteineen, mitä tänä päivänä moralisoidaan homoutensa takia, mutta mihinpä koira pääsee karvoistaan. Katolisissa maissa ei tätä ilmiötä ole saatu kitkettyä, eikä siihen ole selvästi mitään tarvettakaan. - Ja kuoripojat saavat aina hamaan kirkon kuolemaan asti kyytiä pappien takahuoneissa ja työpöydillä.

     *     *     *

Elokuva tuli maanantaina 28.4. toistamiseen kolmen päivän sisällä, ja tällä kertaa katselin sen toisella silmällä läpi. Meno on alusta lähtien hurjaa - ja naisvihamielisyys kukoistaa valkoisen Suomen jääkäreissä ja tuomareissa. Ja miehet tanssivat keskenään poskivalssia ja panevat usvaa putkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti