maanantai 6. huhtikuuta 2015

Özpetek: "Katseet ikkunassa" (2003)

Ylirasittunut ja avioliittoonsa jumittunut Giovanna - ja hänen miehensä Filippo - ottavat kotiinsa holokaustista selvinneen vanhuksen. Tapahtuma saa Giovannan miettimään elämäänsä - ja  vanhuksen kautta hän tutustuu vastapäisessä talossa asuvaan miehen... (IMDb)

"Katseet ikkunassa" (2003) on turkkilais-italialaisen elokuvaohjaaja Ferzan Özpetekin 4. elokuva ja sen käsikirjoitti Özpetek yhdessä Gianni Romolin kanssa.

Elokuva voitti Italiassa 5 arvostettua 'Donatello' -palkintoa, se palkittiin parhaana elokuvana ja parhaana opetuselokuvana. Lisäksi naispääosan esittäjä Giovanna Mezzogiorno palkittiin parhaasta naispääosasta ja Massimo Girotti parhaasta miespääosasta. Viides palkinto tuli parhaasta musiikista. Elokuvan tunnuskappale on italialaislaulajatar Giorgian esittämä 'Gocce di Memoria'. (Wikipedia)

     *     *     *

Lohdullinen elokuva. Pienten asioiden suurista vaikutuksista.

Kertomus on yksinkertainen. Riitelevä pariskunta Giovanna (Giovanna Mezzogiorno) ja Filippo (Filippo Nigro) tapaavat kadulla sekavan ikääntyneen miehen, joka ei muista edes nimeään, ja vievät hänet kotiinsa.

Poliisista ei ole apua, ketään ei ole ilmoitettu kadonneeksi, joten mies, Simone, jää 4-henkisen perheen luokse asumaan joksikin aikaa kunnes eräänä päivänä katoaa. Mies on palannut kotiinsa ja hän osoittautuu tunnetuksi kondiittoriksi, joka saa Giovannan toteuttamaan omaan ammatillisen haaveensa.

Lähes karilla ollut avioliitto ohjautuu pienten, onnekkaiden sattumien kautta jälleen uomaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti