keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Perelman: "Viimeinen uhri" (2007)

15 vuoden takainen koulusurma vaikuttaa vielä tänä päivänä 3-kymppisen nuoren naisen idylliseen perhe-elämään sitä hajottavasti. (IMDb)

"Viimeinen uhri" (2007) on ukrainalaissyntyisen Vadim Perelmanin ohjaama yhdysvaltalainen trilleri-/draamaelokuva vuodelta 2007, jonka pääosissa ovat Uma Thurman, Evan Rachel Wood, Eva Amurri, Gabrielle Brennan ja Brett Cullen. Käsikirjoituksen laati Emil Stern Laura Kasischken romaanin "The Life Before Her Eyes" (2002) pohjalta.

"Viimeinen uhri" sai ensi-iltansa ensimmäisen kerran Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2007 Torontossa, Kanadassa. Suomessa elokuva ei saanut ensi-iltaa, mutta se julkaistiin DVD:nä vuonna 2008. (Wikipedia)

     *     *    *

TIISTAINA 7.4. KLO 21:00 LIV-KANAVALTA - OLIKO KENTIES SUOMEN ENSI-ILTA?

     *     *     *

Elokuvan päähenkilöinä on kaksi hyvin erilaista teinityttöä Diana McFee (Evan Rachel Wood) ja Maureen (Eva Amurri), joista jälkimmäinen kuolee koulusurmassa, kun automaattiaseella varustautunut koulukaveri Michael Patrick (John Magaro) ampuu joukon oppilaita ja opettajia.

Dianan ja Maureenin surmaaja löytää tyttöjen vessasta. Michael kehottaa tyttöjä valitsemaan kumpi heistä kuolee, eikä Diana pysty sanomaan, että "ammu minut" toisin kuin hänen ystävänsä Maureen. Tilanne jää traumaattisena seuraavaksi 15 vuodeksi Dianan mieleen, mihin hän toistuvasti palaa mm. elokuvan nykyisyydessä. Tällöin Diana (Uma Thurman) on 3-kymppinen perheenäiti ja yliopisto-opettaja.

     *     *     *

Elokuva muuttuu loppua kohden hämmentäväksi ja suorastaan mystiseksi. Ja katsojan on tulkittava mistä loppujen lopuksi on kyse. Oliko niin että Diana olikin se, joka tuli ammutuksi ja Maureen jäi eloon vai päinvastoin?

Aiemmin kerrottujen tapahtumien valossa kyse on kuitenkin Dianan toiveajattelusta. Hän toivoo, että olisi antanut elämän ystävälleen Maureenille sen sijaan, että sai itse elämän.

Linkki:

Columbine High School massacre. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti