keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Rolley & Ramonet: "Tiede pahan palveluksessa. Strasbourg 1941-1944" (2013)

Kuinka saksalaiset tiedemiehet 1940-luvulla etsivät oikeutusta natsien rotuopeille ja perusteluja ali-ihmisten tuhoamiselle? Harvinainen arkistomateriaali  paljastaa mm. millaisia ihmiskokeita keskitysleireillä tehtiin. (Yle Areena)

     *     *     *

Yle Teema 28.4.2015 klo 21:00

     *     *     *

On positiivista, että aina välillä muistutetaan EU:n synkästä lähimenneisyydestä. Kaikkia tämä ei tunnu kuitenkaan miellyttävän, ja kuinka voisi miellyttääkään tällaisena äärimmäisen oikeistolaisuuden aikakautena ! Eurooppa on vuonna 2015 oikeistolaisempi kuin 1930-luvulla, mikä avaa mahdollisuuksia vielä paljon pahempaan Eurooppaan kuin se oli 1930-1940-luvuilla.

Suomen tuleva hallitus tulee harjoittamaan ennennäkemätöntä politiikkaa, joka - uskon niin - saisi sosiaalisesti ajattelevat natsitkin punastelemaan. Mm. tulevan pääministerin 'yhteiskuntasopimuksella' tullaan kyykyttämään kaikkein köyhimpiä oikein olan takaa.

     *     *     *

Mielenkiintoisella tavalla ranskalaisdokumentti "Tiede pahan palveluksessa" (2013) alkaa vielä 2000-luvun alussa liikkeellä olleella urbaanilegendalla, joka liittyy aiheeseen.

Lääketieteen opiskelijoiden keskuudessa Strasbourgissa kiersi vielä 2000-luvulla huhu, että anatomian laitoksen kurssilla olisi käytetty 1940-luvulla murhattujen juutalaisten ruumiita.

Aiheesta löytyi myös "Le monde diplomatique" -lehden artikkeli vuodelta 1993, jossa kerrotaan tällaisesta opetustilanteesta. Dokumentin jälkeen on helposti pääteltävissä, että 1940-luvun alussa ruumiita on mahdollisesti käytetty opetuksessa hyväksi. Vuonna 1945 ruumiit kuitenkin haudattiin.

Kyse oli kuuluisan anatomin, tiedemiehen ja SS-upseerin August Hirtin yhdestä keskenjääneestä ihmiskokeesta, mihin ruumiit liittyivät. Tarkoituksena oli tieteellisesti todistaa, että

1) arjalaisen pohjoisen ja germaanisen rodun alkukoti oli maailmankatolla Tiibetissä (natsit mm. nykyisen Dalai laman vieraina) ja

2) mitkä rodulliset ym. piirteet erottivat arjalaiset rodut ei-arjalaisista. Mm. juutalaisten hävittäminen haluttiin perustaa tieteelliseen tutkimukseen, jotta ei vahingossa tapettaisi ei-juutalaisia (mihin liittyi mm. juutalaismuseon perustaminen Prahaan).

JATKUU...

Linkki:

Ylen propaganda pahan palveluksessa. 28.4.2015. Yle Watch -blogi (anonyymi)

Tiede pahan palveluksessa. 28.4.2015. Yleisradio uutis- ja mediasivusto. Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti