perjantai 3. huhtikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 437 "Prosessidraaman suunnittelua"


Jäi vähän viime tinkaan... Suunnitelma jota tein pari tuntia aamupäivällä, on nyt viittä vaille valmis. Saatan saada sen vielä tänään valmiiksi, kun illalla jatkan sitä.

Olen suhteellisen tyytyväinen aikaansaannokseeni, mutta toimivuutensa ja hyvyytensä se tietysti osoittaa vasta käytännössä. Aamulla ennen kuin aloin jatkaa työtä, kävin koko prosessin mielessäni läpi - ja kuvittelin, miten kaikki menee. Mahdollisimman yksityiskohtaisesti.

Muutamia muutoksia tein mielikuvaharjoittelun jälkeen, mutta suunnitelmaan jäi epävarmoja ja vaihtoehtoisesti mahdollisesti toteutettavia kohtia, mikä kai kuuluu asiaan. En ole tehnyt tällaista aiemmin, joten se synnyttää tiettyä epäilyä omia taitoja kohtaan. Ja on aina hyvä olla suunnitelma B ja C, minkä tiedän kokemuksesta.

Nälkä alkaa kurnuttaa mahanpohjaa, joten lähden kaupungille. Hämeenlinnassa on puolipilvistä ja tyyntä. Vain pieni tuulenvire näkyy puiden oksistossa.

On tosi hiljaista, ei uskoisi että on perjantai. Mitä ihmettä ihmiset oikein tekevät? Näin hiljaista ja rauhallista on tavallisesti vain aikaisin aamulla...

     *     *     *

Niin, prosessidraaman kohteena oli seksuaalisuus, missä lähdin ajatuksellisesti liikkeelle Michel Foucaultin "Seksuaalisuuden historiasta" (1998) ja käytin apuna yhtä urbaani legendaa.

Seksiaalikasvatuksessa / -valistuksessa ei ilmeisesti ole juurikaan käytetty draamaa, joten on kiinnostava tehdä sellaista, mitä on vasta varsin vähän harrastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti