maanantai 6. huhtikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 438 "Society"

Bongasin sattumalta KAVI:n (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti) sivustolta Kinokonsertin "De Kristallklara: Society" (2014), joka pani miettimään, missä näiden nuorten jästien ajatukset oikein ovat. Ovatko he ihan tosissaan tehneet tällaisen mykkäelokuva-performanssin?

Ei mykkäelokuvassa, konsertissa ja performanssissa sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta tämä kyseenalainen taustafilosofia. Eivätkö he todellakaan pysty parempaan? Iänikuista vanhatestamentillista paskaa uudessa paketissa. Eikö tällaisen aika ole jo vihdoin ohi, ja olisi parempi pyrkiä oikeasti tekemään yhteiskunnallista elokuvaa, mitä tämä ei selvästikään ole.

     *     *     *

Miksi elokuvantekijät eivät käy kiinni kuin sika limppuun esimerkiksi militarismia ja postapokalyptisiä kauhukuvia lietsoviin poliitikoihin - ja vaadi täydellistä aseistariisuntaa. Suomesta voisi olla hyvä aloittaa. Väitän: eivät uskalla ja luulevat olevansa rohkeita, älyllisiä, edistyksellisiä ja vaikka mitä, mitä eivät - totta vie  - ole vaan patavanhoillisia ja taantumuksillisia surkimuksia suoraan synkältä 1930-luvulta.

Tällaisten ei pitäisi tehdä ainakaan vakavaa taidetta muuta kuin toisilleen. Ja sisäpiirin juttuhan tämä täysin onkin!

     *     *     *

Mikään ei ole helpompaa ja älyvapaampaa kuin julistaa ja pelotella maailmanlopulla, ja sehän tietysti puree ihmisiin, mistä ovat ehkä parhaana esimerkkinä "Nostradamuksen ennustukset".

Linkit:

De Kristallklara, Crystal Clears and ORION present the cinemaconcert SOCIETY 10.-11.4.2015. Facebook

De Kristallklara presents Society. A Film - A Concert - A Performance
2014

Society. Official trailer. YouTube 17.9.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti