torstai 9. huhtikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 439 "Kurjet pääni yllä"

Illalla kävelin, niin kuin monet muutkin, Katumajärven rannalla. Siivosin samalla autoa ja huljuttelin maton puhtaaksi sulassa järvivedessä. Syksyllä takapenkin jalkotilaan oli jäänyt joukko omenia, jotka olivat muuttuneet joksikin muuksi kuin mitä olivat olleet omenina.

Jossain välissä hain sisältä action-kameran, ja tulin takaisin rantaan. Lähestyessäni rantaa kuulin kurkien äänen. Ajattelin että kurjet olivat lentämässä pääni yli, mutta erehdyin.. ainakin osittain, sillä kun ne saapuivat pääni yläpuolelle, ne alkoivat kiertää ympyrää. Mystinen tunne.

Olin aikalailla ihmeissäni, mutta hetken kuluttua tajusin mistä oli kyse. Kurjet neuvottelivat. 30 - 40 linnun aurassa oli ilmeisesti erimielisyyttä, mihin suuntaan niiden tulisi lähteä ja ne lukuisia kertoja lähtivät moneen eri suuntaan ennen kuin lopulta yksissä tuumin alkoivat lentää järven yli itään. Samalla kurjet ottivat korkeautta ja nopeasti hävisivät näkyvistä.

      *     *     *

Alempana järven jäällä siellä täällä talsi variksia, jotka ilmeisesti söivät pilkkijöiltä jälkeen jääneitä kalanraatoja. Keskellä järveä oli iso lokkiparvi, joka piti kovaa meteliä. Ne selvästi jo odottivat jäiden lähtöä, jotka lähtevät lähipäivinä. Kenties jo ensi yönä, jos on tuulista.

Ilma oli tosi leppeä ja tuuleton, toisin kuin vielä eilen, jolloin oli pahimpia myrskyjä vuosiin, mikä tosin ei kestänyt kuin muutaman tunnin päivällä. Sinä aikana esimerkiksi sähköt kuitenkin ehtivät katketa suuresta osasta Hämeenlinnaa.

Aamulla ajaessani Märänsillan yli suurehko oksa lennähti lehmuksesta suoraan päähäni, ja olin ajaa sillankaiteeseen. Ja takaatuleva pyöräilijä oli puolestaan ajaa perääni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti