sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 441 "Jäät lähtivät - niin kuin ennustin..."

... mikä on tietysti hieman liioitellusti sanottu. Mutta jäät todella lähtivät seuraavana päivänä kuin mitä oletin. Kuka tahansa muukin olisi tietysti voinut todeta tilanteen nähtyään koko järven mustan jään peitossa.

Jään koko rakenne oli hajonnut, mutta jää oli vielä yhtenä yhtenäisenä lauttana. Seuraavana aamuna järvenselkä oli avoinna ja jäälauttoja oli siellä täällä rannoille ahtautuneina ja kasaantuneina.

On aina jotenkin henkeäsalpaava näky nähdä ensimmäistä kertaa keväällä avovettä. Se on vapauttava tunne. Kuin itsekin olisi noussut jään alta pintaan.

Veden tuoksu on ihanan huumaava. Sitä kannattaa odottaa - ja olla juuri oikealla hetkellä paikalla nauttimassa tästäkin kevääseen kuuluvasta asiasta.

     *     *     *

Aurinko paistoi lauantaiaamuna ennen klo 8:aa leppeän lämpöisesti eikä tuullut lainkaan, kun kävelin rantaan - ja takaisin.

Hyppäsin autoon ja ajoin Riihimäelle, missä menikin koko päivä.

Illalla kun tulin "Crackin" jälkeen takaisin, oli jo pimeää. Ihmettelin etten ollut nähnyt esityksessä muita ryhmäläisiä. Kaikilla olivat tietysti omat menonsa jonnekin muualle kuin missä minä satuin juuri sillä hetkellä olemaan: 8:lla rivillä paikassa 115 oman pääni sisällä katse suuntautunee eteenpäin kohti mustia lavasteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti