maanantai 6. huhtikuuta 2015

Wenders: "Paris, Texas" (1984)

Mies löydetään 4 vuotta katoamisestaan autiomaasta. (IMDb)

"Paris, Texas" (1984) on 'Kultaisen palmun' voittanut elokuva, jonka on ohjannut Wim Wenders. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet L. M. Kit Carson ja Sam Shepard, ja pelkistetyn musiikkitaustan toteutti Ry Cooder. Robby Müller kuvasi teoksen. (Wikipedia)

     *     *     *

Enpä olekaan katsonut tätä yhtä suosikkielokuvaani 5 vuoteen! Ehkä nyt on sen aika - eilisen jälkeen.

Travis (Harry Dean Stanton) ja hänen nuori vaimonsa Jane (Nastassja Kinski) elivät intensiivistä ja symbioottista elämää usean vuoden ajan, mutta sitten tapahtui jotain. Tilanteen voi tulkita monin eri tavoin. Kenties kyse oli vain siitä, niin kuin Travis itse tulkitsi tilanteen, että hän ei voinut sairaudelleen nimeltä mustasukkaisuus mitään.

Vaimo lähti pienen pojan Hunterin kanssa ja mies itse sekosi. Ja löysi itsensä neljän vuoden päästä hortoilemasta autiomaassa. Hän oli ollut sinä aikana ainakin Meksikossa, missä hän oli oppinut puhumaan espanjaa.

Jane jätti Hunterin lopulta Travisin veljen ja tämän vaimon kontolle. Hän ei yksin pystynyt pitämään lasta, ja muutti Houstoniin, missä hän eli yksinäisen, köyhän ja kouluttamattoman naisen elämää. Ennen kuin kohtalo saattoi kolmikon Janen, Travisin ja Hunterin taas hetkeksi yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti