keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Ziehl: "Julmia aikeita 3" (2004)

Kaksi lukion käynyttä kaveria lyö vetoa saavatko he iskettyä heitä nuorempia lapsellisia tyttöjä. He myös kilpailevat siitä, kumpi pystyy viettelemään suosituimman ja kieroimman tytön, jolla ovat kuitenkin omat suunnitelmansa kaiken suhteen. (IMDb)

"Julmia aikeita 3" (2004) on  amerikkalainen teinidraamaelokuva, jonka on ohjannut Scott Ziehl. Huolimatta nimestään elokuvalla ei ole juuri yhteyttä 2. aiempaan elokuvaan. Paitsi yhteiset teemat ja päähenkilö Cassidy Merteuil, joka on 1. elokuvan yhden hahmon Kathryn Merteuilin serkku. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN 6:LTA klo 22:00

     *     *      *

Herkullinen tutkielma hyväosaisten 18+ -nuorten aikuisten maailmaan. Onko seksi pelkkää sukupuolten välistä peliä vuosituhannen vaihteen jälkeen vai onko se vielä jotain muutakin? Esimerkiksi tällaiseen kysymykseen voi yrittää etsiä tätä elokuvaa katsellessa vastauksia.

"Julmia aikeita 3" (2004) elokuvan julmuus on julmuutta samassa mielessä kuin ns. 'julmuuden teatterissa'.  "Mentaalisena käsitteenä julmuus merkitsee ankaruutta, hellittämättömyyttä ja säälimätöntä päättäväisyyttä, taipumatonta, ehdotonta määrätietoisuutta."

Siten kolmen päähenkilön 2 pojan 1 tytön Jasonin (Kerr Smith), Cassidyn (Kristina Anapau) ja Patrickin (Nathan Wetherington) on ennemmin rajojen etsintää sen suhteen, miten pitkälle he ovat valmiita menemään - tässä tapauksessa - seksin suhteen. Ja melkein kaikki tuntuu olevan mahdollista. Kaveria ei säästellä.

Pelaaminen tapahtuu näennäisesti rahasta 1:stä 10 000 dollariin, mutta tällä pelivälineellä ei nuorten, kauniiden ja yleensä rikkaiden maailmassa ole paljon merkitystä. Se saattaa vain lisätä jännitystä.

     *     *      *

Kovimmaksi pelinaiseksi osoittautuu lopulta yllätyksettömästi Cassidy eli nuori nainen, joka lopuksi sumuttaa taitavasti Jasonia, jolla on vielä häivähdys uskoa siihen, että he saattaisivat olla menneen aikakauden rakastavaisia.

Jason tajuaa, ettei ainakaan Cassidyn kohdalla tämä ole mahdollista. Hänen elämänsä on hamaan loppuun asti pelaamista, missä miehiä (ja naisia) huijataan se mitä ehditään ja nauretaan paskaisesti päälle kaveriporukassa.

Julmuudessa KAIKKI keinot, missä itse ei käytä avointa väkivaltaa - tai ainakaan jää siitä kiinni - ovat sallittuja. Patricikn julmaksi kohtaloksi tulee se, että Cassidy lavastaa nuoren miehen raiskanneen hänet - ja Patrick joutuu teostaan vankilaan. Vain siksi että se sattui kuulumaan Cassidyn leikkiin.

Linkki:

Antonin Artaud. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti