tiistai 12. toukokuuta 2015

Bousman: "Jersey Devil" (2012)

"Jersey Devil" (2012) on amerikkalainen kauhuelokuva, jonka on ohjannut ja kirjoittanut Darren Lynn Bousman ja pääosissa Stephen Moyer ja Mia Kirshner. (Wikipedia)

    *     *     *

HERO KLO 21:00

     *     *     *

Vineyardin perhe Richard, Cynthia sekä lapset Sadie ja Daniel lähtevät muutamaksi päiväksi retkeilemään New Jerseyn Barrensin luonnonpuistoon.

Leirinuotiolla he kohtaavat muita retkeläisiä mm. Ryanin ja Zackin, joihin teini-ikäinen tytär Sadie tutustuu. Ryan kertoo uskonnollisen kansantarinan Leedsin paholaisesta, joka on myös Richardille tuttu, sillä hän on kotoisin alueelta ja kuullut tarinan lapsena.

Niin kuin usein, tarina kerrotaan totena, ja myöhemmin paljastuu, että Richard tietää vielä enemmän kuin Ryan tarinasta. Nainen josta tarina kertoo on todellinen, historiallinen henkilö. Tarinat paholaisesta tietysti sepitettä.

Elokuvassa tarusta kuitenkin tulee totta, ja hevospäinen demoni tai paholainen alkaa jostain syystä ahdistella perhettä ja muita retkeläisiä. Elokuva huipentuu siihen, kun intiaani-puistonvartija ja poliisit lopulta löytävät perheen ja muutamia ruumiita metsästä.

Aluksi isää Richardia epäillään siitä, että hän on murhannut kaksi miestä ja yrittänyt tappaa vielä perheensäkin. Siivekäs demoni kuitenkin saapuu seurueen yläpuolelle ja siten todistaa, että 400 vuotta vanha tarina on kuin onkin totta.

     *     *     *

Koska tarinalla ei ole kerrotulla tavalla millään tasolla mitään uskottavuutta, myös kokonaisuus on väljähtynyt.

Kansantarina itsessään on aito kansantarina, joka levisi Englannin ensimmäisissä siirtokunnissa 1700-luvulla, joten sillä on sen kautta oma erityinen mielenkiintonsa.

Linkki:

Jersey Devil. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti