sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Joost & Schulman: "Paranormal Activity 3" (2011)

"Paranormal Activity 3" (2011) on amerikkalainen yliluonnollista käsittelevä kauhuelokuva, jonka ovat ohjanneet Henry Joost ja Ariel Schulman

Sarjan 3. osassa kerrotaan aikaisempien osien päähenkilöiden lapsuudesta. Ajassa on siirrytty 18 vuotta taaksepäin. (Wikipedia)

     *    *     *

Elokuvan tekijät jatkavat uskollisesti valitsemallaan linjalla, mutta myös jotain uutta tähän 3. elokuvaan on saatu mukaan. Siksi se kannattaa katsoa, jos tällainen viihdyttää - ja miksipä se ei sitä tekisi. Kyllä tämä sota- ja rikoselokuvat voittaa.

"Paranormal Activity 3" (2011) tuli eilen vuorokauden vaihtuessa sunnuntaiksi Neloselta. 'RottenTomatoes' - ja 'Internet Movie Database' -palveluiden käyttäjät ovat pitäneet elokuvaa katsomisen arvoisena tosin se on jakanut ihmset kahtia, mikä on ymmärrettävää elokuvan luonteen takia.

     *      *     *

Kotivideo-tekniikalla tehdyt elokuvan ovat tietysi laisiaan, muuta 'Paranormal activity' -sarjan elokuvat ovat sieltä onnistuneesta päästä.

Eräänlaisena keskushenkilönä on alle kouluikäinen Kristi, jolla on mielikuvitusystävä Toby, joka alkaa hallita yhä enemmän hänen ja muiden elämää. Missään vaiheessa ei selviä mikä tai kuka Toby oikein on, millainen henki.

Niin kauan kaikki on hyvin, kun Kristi tekee, mitä Toby käskee. Muutoin tapahtuu kaikkea kummallissta, pelottavaa ja väkivaltaistakin.

Kun Kristi joutuu, kenties juuri Tobyn kaltoinkohtelun takia, käymään sairaalassa äitinsä Julien kanssa. Isä Dennis ja isosisko Katie jäävät kaksin kotiin. Katie haluaa leikkiä 'Bloody Mary' -leikkiä, mikä saa taas Tobyn tms demonit liikkeelle.

Haamuja jahdataan tälläkin kertaa kameroilla, ja kaikkea kummallista myös tallentuu kameroille.

Loppu on herkkähermoisille karmeaakin karmeampi ainakin siinä mielessä, että niin Julie kuin Dennis kuolevat. Siskokset jäävät eloon yhdessä isoäidin kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti