lauantai 23. toukokuuta 2015

Leppä: "8 päivää ensi-iltaan" (2008)

Vilma on kuiskaaja "Romeo ja Julia" -teatteriproggiksessa. Hän on tottunut jäämään taustalle, mutta kun päänäyttelijä loukkaa itsensä, tilanne muuttuu. 

Vilman on otettava Julian rooli. Ensi-iltaan ei kuitenkaan ole enää kuin muutama päivä. Kaiken lisäksi hän on rakastunut vastanäyttelijään. (IMDb)

"8 päivää ensi-iltaan" (2008) on suomalainen elokuva, joka kertoo nuoresta ja lahjakkaasta näyttelijästä Vilmasta. Elokuvan mainosmusiikki on Anna Abreun kappale "End of Love". (Wikipedia)

     *     *     *

Tämä elokuva ei ehkä olisi mitään ilman ihanaa Laura Birniä, mutta hyvä niin. Ja tietysti Mikko Leppilampi täydentää suomalaisittain täydellisen parin.

"8 päivää ensi-iltaan" (2008) -elokuvan käsikirjoitus kuitenkin ylittää näyttelijäsuoritukset, ja se on sekä hauska että älykäs, minkä on tehnyt ohjaaja Perttu Leppä.

Vaikka perusasetelma on mustavalkoinen päänäyttelijä ja pahis Noora (Iina Kuustonen) vastaan kuiskaaja-Tuhkimo Vilma, ei se menoa haittaa.

Sitä paitsi todellisuudessa nuoret naiset ovat juuri niin ilkeitä kuin on tämä elokuvan stereotyyppinen hahmo Noora. Eikä heille voi juuri mitään. Tässä elokuvassa vasta kuolleiden - siis haamujen - avulla saadaan homma pellittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti