torstai 7. toukokuuta 2015

Sahlman: "Rajaamaton?" (2015)

'Farssi-Trilogia' -ryhmä on harrastanut nuorisoteatteria useamman vuoden. Nyt on koittanut hetki hypätä tuntemattomaan ilman turvaköysiä. Edessä on siis ryhmälähtöistä teatteria!

Mitä siitä syntyykään kun lyömme yhdessä kovat päämme yhteen, visioimme, ideoimme ja pääsemme toteuttamaan jokaisen omaa kiinnostusta tehdä teatteria. Alussa kaikkien äänet pääsivät kuuluviin siitä mitä "EN VARMASTI HALUA"  esityksen olevan.

Jokainen antaa nyt itsestään osan esityksen teemaan ja dramaturgiaan. Värikästä, mielenkiintoista ja jopa jännittävää kun tälle ryhmälle ensimmäistä kertaa lopputulos ei synny eteen tuodun käsikirjoituksen pohjalta! (Riihimäen nuorisoteatterin sivusto)

    *    *    *

Ryhmässä tehdyn ja yhden ryhmäläisen Pasi Sahlmanin ohjaama esitys "Rajaamaton?" (2015) oli tänään ensi-illassa Riihimäen nuorisoteatterissa. Vaikka yleisöä ensi-illassa ei ollut kuin kourallinen,kaikki selvästi pitävät näkemästään.

Olen parin kuukauden aikana nähnyt kolme hieman samantyyppistä vakaviin sosiaalisiin ongelmiin paneutuvaa nuorisoteatterin produktiota, tämän lisäksi Essi Rönnqvistin lopputyön "Bang bang you're dead" (2015) ja teatteriopettaja Annukka Valon ohjaaman näytelmän "Crack" (2015).

Tämä työ oli ensimmäinen jossa nuoret olivat selvästi sisällä siinä, mitä olivat esittämässä, mikä ei tietysti ole yllätys. He olivat itse tehneet tekstin, jonka esittivät.

JATKUU...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti