lauantai 13. kesäkuuta 2015

Apelgren: "Afrikkalainen" (2005)

Musta mies löydetään kuolleena ratapihan tavaravaunusta. Tapausta pidetään aluksi itsemurhana, sitten murhana. Oliko motiivina rasismi vai joku muu? Yksi mies tunnustaa murhan, mutta Wallander ei  usko häntä. Ja miksi Keskusrikospoliisi lähettää miehensä tutkimaan tapausta? Samaan aikaan toinen musta mies katoaa ja Wallanderin ja hänen ryhmänsä täytyy selvittää, onko miesten välillä jokin yhteys. (IMDb)

"Afrikkalainen" (2005) on 'Wallander' -elokuvasarjan 5. elokuva. Tummaihoinen mies löydetään kuolleena junavaunusta. Hänet on ammuttu Ystadin rautatieasemalla. Tapausta selvittämään saapuu Ystadin poliisin avuksi rikostutkija Tukholmasta. Ystadilainen mies tunnustaa murhan, mutta tapaus onkin monimutkaisempi kuin miltä se aluksi näyttää. (Wikipedia)

      *     *     *

Jäljet johtavat ruotsalaisen politiikan vallan huipulle - sattumalta, siinä mielessä Henning Mankellilta taitavasti rakennettu juoni tähänkin tarinaan, ja kaiken lisäksi ihan uskottava.

Kyse ei ole kuitenkaan rasismista vaan mm. kahden liberialaisen nuoren miehen ahneudesta ja ruotsalaisen demari-politiikon halusta peitellä synkkää menneisyyttään Liberiassa.

Toinen mustista miehistä tappaa vahingossa toisen saatuaan kiristettyä sosiaaliministerin virkaa vaalien jälkeen havittelevalta ay-johtajalta Kenneth Nilssonilta 400 000 kruunua. Mies oli 10 vuotta aiemmin juovuspäissään ilmeisesti tappanut poikien äidin, johon hänellä oli suhde - ja sitten lähtenyt salaa maasta Ruotsin lähetystön kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti