keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 147 -

CC by  Mimmi L. 
Aloin puolivahingossa seurata uuden Liz Heldensin ohjaaman 11-osaisen sarjan "Deception" (2013) 1. osaa, jonka alussa nuori ja varakas Vivian Bowers tapetaan tai murhataan. Ja aloitusjakson jälkeen tilanne näyttää varsin sotkuiselta, ja mitä ilmeisimmin naisen perhe on kaiken takana.

Lisäksi Vivian on teininä ollut raskaana isälleen - ja hän on salaa synnyttänyt lapsen.

Tapausta alkaa tutkia Vivianin lapsuudenystävä komisario Joanna Locasto (Meagan Good), joka pestautuu työntekijäksi isän omistamaan sanfransiscolaiseen lääkeyhtiöön.

Vivian oli itse valkoinen ja hänen ystävättärensä Joanna musta. Ja sarjan tapausta tutkivana tähtenä on juuri tuo ystävätär.

     *      *     *

Internet movie databasen käyttäjät eivät ole rankkeeranneet sarjaa aivan terävimpään huippuun, mutta huonokaan sarja ei ole.

Vivianin ilmeisen murhan taustalla on isän omistama lääkeyritys ja sen tekemät syöpälääkekokeet USA:n ulkopuolella, joiden yhteydessä on kuollut 3-kymmentä ihmistä. Vivian on uhannut paljastaa isänsä - ja koko perheyrityksen - salaisuudet ja tuli siksi tapetuksi hämärissä oloissa hotellihuoneessa huumeiden yliannostukseen.

Kaikki mitä ilmeisimmät asiat täytyy kuitenkin vielä pystyä todistamaan - ja se on Joannan tehtävä sarjan aikana.

     *     *     *

Kenties heti aluksi katsojalle - ja Joannalle - paljastetaan hieman liikaa, mikä toisaalta luo huikean jännitteen jatkossa. Myös Vivianin ystävättären henki on taatusti koko ajan vaarassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti