lauantai 6. kesäkuuta 2015

Charles: "Borat" (2006)

Kazakstanin television puhuva pää Borat on lähetetty USA:aan tekemään reportaasia maailman mahtavimmasta maasta. Kesken dokumenttiohjelman teon hän kiinnostuu enemmän Pamela Andersonista ja lähtee etsimään häntä mennäkseen naimisiin hänen kanssaan. (IMDb)

"Borat" (2006) on Larry Charlesin ohjaama ja Sacha Baron Cohenin tähdittämä komedia.

Suurin osa elokuvan kohtauksista, joiden kerrotaan tapahtuvan Kazakstanissa, on kuvattu Romaniassa ja monet elokuvan "kazakkia" puhuvista hahmoista puhuvat todellisuudessa romaniaa. Useimmat kohtauksista ovat käsikirjoittamattomia ja suurin osa henkilöistä ei ole näyttelijöitä (pois lukien Borat, Azamat, Pamela Anderson, afroamerikkalainen prostituoitu ja Boratin perheenjäsenet). (Wikipedia)

     *      *      *

Suoraan sanottunna olen vältellyt tämän elokuvan katsomista, mutta tänään en viitsinyt / jaksanut vaihtaa kanavaa, joten jumituin TV:n ääreen katsomaan "Boratia" (2006) melkein alusta loppuun asti.

Parasta elokuvassa oli, millä tavoin Sacha Cohen onnistui pilkkaamaan amerikkalaisten naiviutta isänmaallisuutensa ja uskonnollisuutesa suhteen sekä  ennakkoluuloja joita heillä on.

Uutta oli se, että olin kuvitellut elokuvan edes jollain tavoin liittyvän Kazakstaniin, mutta ei ei ollut. Katsojaa vedätetään aika pahasti, jos hän ei ole tarkkana vaan vain seuraa ja luottaa elokuvan tapahtumiin ja niiden totuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti