maanantai 22. kesäkuuta 2015

Köngäs: "Virginie" (2009)

"Virginie" (2009) Heidi Köngäksen ohjaama tv-elokuva Albert Edelfeltin ja hänen mallinsa Virginien intohimoisesta suhteesta 1880-luvun kuohuvassa Pariisissa. Elokuva perustuu Anna Kortelaisen samannimiseen kirjaan. (Elonet)

      *     *     *

TV1 SUNNUNTAI 21.6. KLO 21

     *     *     *

Taitavasti käsikirjoitettu kuvaus kulissien takaa, mutta takana onkin vanha konkari Tove Idström, eikä alkuperäinen kirjakaan ole tietysti hassumpi, sillä onhan se takana puolestaan historiallisiin romaaneihin erikoistunut Anna Kortelainen. Kolmikkoa täydentää ohjaaja Heidi Köngäs. Ja tietysti: Annika Poijärvi on loistava Virginie.

Elokuvassa liikutaan kahdessa aikatasossa, nykypäivän Helsingissä ja 1880-luvun Pariisissa. Kehyskertomuksessa väitöskirjaa tekevä kirjallisuuden tutkija Laura löytää Virginien - ja joutuu jumiutuneessa tutkimustyössä sivuraiteelle ja alkaa selvittää Albert Edelfeltin mallin / rakastajattaren / kahden lapsen äidin kohtaloa.

Tylysti, ei vielä niin kuuluisa, taiteilija jättää maalaisnaisen yksin Pariisiin - ja jatkaa itse uraansa Suomessa ja Venäjällä. Lapsista ja naisesta hän yrittää kuitenkin pitää mahdollisuuksiensa mukaan huolta mm. lähettämällä heille rahaa, jota ei juuri ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti