keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Pollack: "Minun Afrikkani" (1985)

"Minun Afrikkani" (1985) on Sydney Pollackin ohjaama elämäkerrallinen elokuva kirjailija Karen Blixenistä. Elokuva perustuu Blixenin kirjoihin "Out of Africa", "Varjoja ruohikolla" ja "Letters from Africa", Judith Thurmanin kirjoittamaan elämäkertaan "Karen Blixen – tarinankertojan elämä" sekä Errol Trzebinskin kirjaan "Silence Will Speak". Sovituksen on tehnyt Kurt Luedtke ja elokuvan pääosissa ovat Meryl Streep, Robert Redford ja Klaus Maria Brandauer.

"Minun Afrikkani" sai yhteensä 11 'Oscar'-ehdokkuutta, joista se voitti 7 mukaan lukien palkinnot parhaasta elokuvasta, ohjauksesta sekä sovitetusta käsikirjoituksesta. Elokuva palkittiin myös muun muassa parhaan draamaelokuvan 'Golden Globella'. (Wikipedia)

      *     *     *

Pidän tästä elokuvasta, joka kertoo tanskalaisen kirjailijan Karen Blixenin elämästä ennen kuin hänestä tuli kirjailija. Pääosissa on kaksi Hollywoodin valovoimaista tähteä Meryl Streep ja Robert Redford.

Elokuva on myös osa kolonialismin ja sorron historiaa. Samalla tavoin kuin kaikkialla, Keniassa alkuperäiskansoilta on viety heidän maansa ja he asuvat reservaateissa ja ovat siirtomaaisännilleen ja -emännilleen halpaa työvoimaa.

Kääntöpuolena tietysti on se, että kenialaisesta kahvista tulee aina Suomea myöten tuttua ja tunnettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti