tiistai 2. kesäkuuta 2015

Ruben: "Unohdetut" (2004)

Sen jälkeen kun mies ja nainen saavat tietää, ettei heillä koskaan ole ollutkaan lapsia, alkaa tapahtua jotain vielä oudompaa. (IMDb:tä mukaillen)

"Unohdetut" (2004) on Joseph Rubenin ohjaama jännitys- ja tieteiselokuva. Elokuvan pääosassa on Julianne Moore. (Wikipedia)

      *     *     *

TÄNÄÄN 5:LTÄ KLO 21:00

     *     *     *

"Unohdetut" (2004) tuo toistuvasti mieleen Franz Kafkan, sillä jotain ylen kafkamaista tässä tarinassa on. Ja elokuvassa mennään vielä astetta pidemmälle. Edes lopussa katsoja, eivätkä päähenkilöt tiedä, ketkä tai mikä heitä hallitsi ja manipuloi heidän muistojaan ja elämäänsä.

Lohdullista tietysti on, että lopussa kaikki palaa ennalleen - kuin mitään (pahaa) ei olisi koskaan edes tapahtunut. Vai oliko sittenkin kyse vain Tella Parettan (Julianne Moore) painajaisista tai hetkellisestä mielenhäiriöstä?

Joseph Rubenin ohjaama "Unohdetut" on sikäli ajankohtainen elokuva, että tänä päivänä mietitään paljon sitä, miten toimitaan, jos kohdataan Maapallon ulkopuolelta tulevaa meitä huomattavasti kehittyneempää älyllistä elämää. Viime sunnuntaina kanavalta 6 alkoi "Vieraita avaruudesta" (2012) -sarja, joka käsittelee samaa teemaa kuin tämäkin elokuva. - Keskustelu paljastaa hämmästyttävällä tavalla sen, millainen laji Homo Sapiens on. Kaikki uhkaava tai pelottava yritetään välittömästi tuhota tai eliminoida. Sitten vasta kysytään, mitä tuli tehtyä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti