lauantai 20. kesäkuuta 2015

Turteltaub: "Unta vai rakkautta" (1995)


Lipunmyyjä teestentelee olevansa kihloissa tiedottomassa tilassa olevan miehen kanssa, mutta miehen veljeä ei voi huijata... (IMDb)

"Unta vai rakkautta" (1995) on Sandra Bullockin tähdittämä yhdysvaltalainen romanttinen komedia vuodelta 1995, jonka on ohjannut Jon Turteltaub ja kirjoittanut Daniel G. Sullivan ja Frederic Lebow. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN 4:LTA KLO 21:00

      *      *     *

Karismaattinen ja valloittava Sandra Bullock on tässä elokuvassa parhaimmillaan tavallisena nuorena duunarinaisena Chicagon maanalaisen / rautateiden lippumyyjänä.

Tarina on todella herkullinen. Lucy ihastuu toistuvasti näkemäänsä mieheen ja erään kerran joutuu tilanteeseen, jossa pelastaa miehen hengen. Peter joutuu useaksi viikoksi tai kuukaudeksi koomaan, mikä aiheuttaa sen, ettei hän tietysti voi muuta kuin maata hiljaa paikallaan.

Lucy haluaa nähdä, miten miehelle kävi ja menee katsomaan häntä sairaalaan, mutta koska hän ei ole omainen häntä ei päästetä miehen lähelle. Lucy mutisee itsekseen, että jos hän olisi morsian, tällaista ongelmaa ei olisi. Lähellä ollut hoitaja kuulee naisen yksinpuhelun ja luulee tämän olevan Peterin morsian - ja päästää hänet sisään.

Samaan aikaan Lucyn kanssa sairaalaan tulee myös Peterin perhe, mistä seuraa se, että vahinko kiertää. Hoitaja sanoo perheelle Lucyn olevan miehen morsian, eikä Lucy pysty tilanteessa oikaisemaan väärinkäsitystä.

Sitä paitsi: hän haluaisi oikeasti olla komean, varakkaan miehen kihlattu. Tilanne muuttuu, kun hän jouluna tutustuu Peterin veljeen Jackiin, joka on samanlainen tavallinen työmies kuin Lucy itse. Jack rakastuu Lucyyn ja toisinpäin. Ja vasta kun Lucy ja Peter ovat alttarilla, kummallakin on kanttia sanoa, että on tapahtunut pahimman laatuinen erehdys...

Tarinaa mutkistaa se, ettei Peter muista Lucya vaan kuvittelee itsellään onnettomuuden takia olleen pahan muistinmenetyksen. Ja vain kiitollisuudesta henkensä pelastanutta Lucya kohtaan hän oikeasti kosii Lucya. Mistä Peterin oikea morsian Ashley ei tietysti ole riemastunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti