tiistai 14. heinäkuuta 2015

Buñuel: "Kamarineidon päiväkirja" (1964)


Pariisilainen kamarineito Celestine saa uuden työpaikan maaseudulta. Monteilin perhe joiden luona hän asuu on hieman outo. Vaimo on frigidi ja aviomies jahtaa naisia (ja eläimiä) ja vaimon isällä on kenkäfetisismi. Joseph on tilan maatyöläinen, fasisti / nationalisti ja kiinnostunut Celestinestä. Celestine tutustuu myös naapurin vanhaanpoikaan (jonka hän lopussa nai), entiseen upseeriin, joka hänkin on kiinnostunut nuoresta naisesta.

Kun vanha isäntä kuolee, Celestine sanoo itsensä irti, mutta palaa heti asemalta takaisin. Hän sai kuulla toisen naapurin pikkutytön Clairen raiskauksesta ja murhasta, mistä hän epäilee Josephia, joka tekikin teot. Saadakseen tunnnustuksen Claire lyöttäytyy yhteen Josephin kanssa, jopa makaa hänen kanssaan saadakseen tunnustuksen, mutta ei onnistu siinä.

Celestine onnistuu kuitenkin lavastamaan Josephin syylliseksi, mutta poliisit vapauttavat hänet todisteiden puutteessa. (IMDb)

"Kamarineidon päiväkirja" (1964) on Luis Buñuelin ohjaama elokuva, jonka pääosissa näyttelevät Jeanne Moreau, Georges Géret ja Michel Piccoli.

Elokuva perustuu Octave Mirbeaun romaaniin "Le journal d'une femme de chambre", josta Jean Renoir oli ohjannut Hollywoodissa elokuvan "Kotiapulaisen päiväkirja" (1946) ja Benoît Jacquot elokuvan "Journal d'une femme de chambre" (2015).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti