lauantai 18. heinäkuuta 2015

Jensen: "Rakkaudella, Solange" (2007)


Dokumenttielokuva rakkaudesta ja elämästä. Kaksi naista nimeltään Solange kokevat rakkauden eri vaiheet Chilessä vuonna 2007. (Yle Areena)

     *    *    *

Viehättävä henkilökuva kahdesta köyhästä nuoresta naisesta sekä heidän lapsistaan ja miehistään.

Toinen naisista on vielä koulussa, mutta hänellä on jo 1-vuoden vanha lapsi poikaystävänsä kanssa. Toinen naisista elää miehen kanssa, joka on juuri - syystä tai toisesta - vapautunut vankilasta, eikä kummankaan elämä näytä päällisin puolin helpolta.

Kummastakin Solange-nimisestä naisesta kuitenkin huokuu elämänilo ja tyytyväisyys elämään, mikä nousee selvästi rakkaudesta lapsiinsa ja mieheensä, vaikka parien välillä on jännitteitäkin. Yhtenä onnen takeena on kummankin naisen lapsuuden perhe, joka on heidän turvaverkkonsa.

     *     *     *

Dokumentti herättää tietysti kysymyksen siitä, mikä elämässä loppujen lopuksi on tärkeää. Nuoret suomalaisnaiset tuskin voisivat kuvitella sellaista elämää kuin mitä "Rakkaudella, Solange" (2007) -dokumenttielokuvassa kuvataan. Länsimaisten ihmisten aineelliset vaatimukset elämälleen ovat aivan toista luokkaa kuin näillä nuorilla ihmisillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti