tiistai 21. heinäkuuta 2015

Kolu: "IP - ihmisen puolella" (2014)


Mitä tapahtuu, kun oikeuksiaan vaativa vähemmistö nousee kapinaan? Pitääkö oikeutta saadakseen edetä pelosta raivoon?

P-influenssaan sairastunut Pilvi lähtee keräämään tietoa, jolla voisi ratkaista perheekseen kokemansa luolayhteisön ja muiden PI-Luolien tulevaisuuden. Tiedustelumatkoilta kertyneet strategiset tiedot sysäävät liikkeelle tapahtumavyöryn: Luolat suunnittelevat kansannousun, ja Pilvi joutuu tekemään kipeitä moraalisia valintoja.

Kun Pilvi näkee kaupungilla Largon, maailma hajoaa. Hänen rakastamansa mies ei lainkaan näytä siltä, että kuuluisi P-ihmisiin. Pitääkö Pilvin suostua sisällissotaan tietämättä, ovatko he edes samassa rintamassa?

Rakastavaisten välienselvittely on väistämätön. (Risingshadow)

     *     *     *

Siru Kolun 2-osaisen sarjan jälkimmäinen osa "IP - ihmisen puolella" (2014) oli ehkä hienoinen pettymys, vaikka tarina oli ehkä sellainen kuin saattoi odottaakin.

Parasta kirjoissa on muistutus siitä, että historia saattaa yllättävällä ja ikävällä tavalla toistaa itseään. Itse luin kirjan allegoriana 2010 -luvun Suomesta, ja pihmiset eivät ole enempää eivätkä vähempää kuin ne miljoona ihmistä, jotka suomalaisten enemmistö on sujuvasti unohtanut gettoihinsa ja koteihinsa.

Kolu tuo tapahtumat konkreettisesti tähän päivään viittaamalla Martti Ahtisaaren CMI-toimistoon, joka sovittelee enemmistön ja pihmisten välistä konfliktia. Samalla tavoin kuin 1910 -luvun sisällissota 100 vuotta sitten, tämäkin konflikti jakaa ihmisiä jopa perheiden sisältä käsin, mikä on tietysti lohdutonta, mutta mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti